31. 3. 2015 - LUHAČOVICE - Francouzskou restauraci, která je vyhlášená svojí kuchyní, vede šéfkuchařka Jitka Boráňová. Její kulinářské umění odměnila před několika dny Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, jedním z nejvyšších ocenění.
Bronzová medaile M. D. Rettigové se uděluje za mimořádný přínos, podporu a aktivní spolupráci s AKC ČR po dobu nejméně 4 let. Jitka Boráňová je dlouholetou členkou asociace a ve své práci využívá nejmodernější postupy a znalosti. Podílí se také na výchově mladých kuchařů. Nominaci představenstvu AKC ČR předložil přímo její prezident Bc. Miroslav Kubec. Ocenění bylo předáno v sobotu 21.3.2015 na celostátní Valné hromadě asociace v Praze.
Jitka Boráňová pracuje v akciové společnosti Lázně Luhačovice již 12 let. Po předchozích zkušenostech v několika komerčních provozech v Luhačovicích nastoupila v roce 2003 jako šéfkuchařka do hotelu Jurkovičův dům a v roce 2010 zaujala stejnou pozici i v nově otevřeném ALEXANDRIA**** Spa & Wellness hotelu, kde vede tým 6 kuchařů. Kromě řady kurzů a seminářů je absolventkou Kulinářské akademie a nedá dopustit na českou a moravskou kuchyni a především regionální pokrmy.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.