3. 4. 2015 – Starý Plzenec - Nejlepší barmani z České republiky se 22. března sešli na prestižní soutěži Grand Prix CBA 2015 Bohemia Sekt Cocktail Competition. Po vyrovnaném souboji elity se tím nejlepším nakonec stal Tomáš Melzer z Hemingway Baru.
Do soutěže bylo nominováno celkem 22 barmanů, jejichž klíčovým úkolem bylo namíchat jeden sparkling koktejl s Bohemia Sektem a jeden libovolný dle vlastní fantazie. Všichni zúčastnění ukázali v boji o titul své nejlepší dovednosti a obrovské nasazení. Po náročném dni nakonec Česká barmanská asociace vyhlásila absolutního vítěze, kterým se stal Tomáš Melzer se svými koktejly August breakfast a Hanky švestky.
„Sešla se tu opravdu velká konkurence, mnohých ze zkušených soupeřů si osobně velmi vážím a jsem samozřejmě velmi rád, že pro tentokrát si mohu zrovna já odnést toto významné ocenění,“ říká vítěz Tomáš Melzer.
Nominace dvaadvaceti nejlepších barmanů, z nichž se všichni soutěže zúčastnili, dokazuje, že se v České republice skrývá mnoho talentů. „Naše barová scéna je opravdu na vysoké úrovni, máme úspěchy v zahraničí a Češi i Slováci jsou tam velmi ceněni,“ doplňuje Tomáš Melzer, který se začal této profesi věnovat v 16 letech.
„I další ročník Bohemia Sekt Cocktail Competition dokázal, že Bohemia Sekt nepatří jen do vinotéky, ale také na bar. I letos jsme byli nadšeni jak dále je možné s „bohemkou“ originálně a kreativně pracovat,“ okomentoval soutěž Martin Fousek, marketingový ředitel společnosti BOHEMIA SEKT.
Bohemia Sekt Cocktail Competition se každoročně koná v rámci konference České barmanské asociace, na které jsou nominováni ti nejlepší barmani z České republiky.
Koktejly Tomáše Melzera:
AUGUST BREAKFATS
20 ml ibiškový likér
10 ml broskvový likér Cartron
10 ml čerstvá citronová šťáva
5 ks malin
Dolít Bohemia Sekt Prestige Chardonnay Brut
Ozdoba: jedlé květy
HANKY ŠVESTKY
30 ml slivovice Vizovická ročníková
30 ml Cocchi Vermouth di Torino infuzované švestkami a kořením
2 zástřiky fernet
Ozdoba: uzenina s domácím dipem
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.