Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

V Praze a Brně proběhne 5. ročník festivalu Chřestfest 2015

V Praze a Brně proběhne 5. ročník festivalu Chřestfest 2015

24. 4. 2015 - PRAHA/BRNO – V Česku se začíná sklízet první zelený i bílý chřest. Díky 5. ročníku festivalu Chřestfest 2015 budou mít lidé možnost jej ochutnat ve špičkových menu jedenácti předních šéfkuchařů v Praze a v Brně. V rámci festivalu budou zapojené restaurace nabízet od 27. dubna do 10. května tříchodová menu za jednotnou cenu.

Chřest bude klíčovou ingrediencí vždy ve všech třech pokrmech. Festival pořádá Restu.cz, takže si návštěvníci festivalu mohou na stránkách www.chrestfest.cz ve vybrané restauraci rovnou rezervovat místo.

Král zeleniny, špička lásky a koktejl zdraví. Chřest neboli asparágus anebo také lidově „špargle“ se dostává k žezlu vždy na dva měsíce na jaře. V té době ho mohou lidé nejen sklízet, ale také ochutnávat v rámci chřestových menu po celé republice. „Český chřest z Hostína na Mělnicku se vyváží i do zahraničí. Rádi propagujeme kvalitní české produkty, proto letos už popáté pořádáme Chřestfest,“ představuje festival Pavel Suchánek z Restu.cz. „Spolupracujeme s předními restauracemi, kterým vévodí zkušení šéfkuchaři. Ti dokážou chuť chřestu nechat plně rozvinout a při tom jej připravit originálním způsobem,“ dodává.

Foto: Amborisie - Grilovany chrest na salatu s jemnou holandskou omackou

Restaurace i jejich chřestová menu jsou představena na stránce www.chrestfest.cz. V nabídce nem,ohou chybět chřestové klasiky, jako jsou polévky, saláty nebo rizota. Šéfkuchaři ale chystají i kombinace chřestu a grilovaných krevet, jehněčího nebo telecího masa. Například Tomáš Stehlík z pražské restaurace Porto bude připravovat telecí frikasé s chřestem a křupavými bramborovými rösti. „Chtěl jsem pomocí chřestu propojit českou tradici a švýcarskou klasiku. V našem chřestovém menu se obě kuchyně potkávají,“ odtajňuje šéfkuchař vlastní menu.

Foto: BibitaNuova - Grilovany steak z vysokeho rostence podavany na chrestovem luzku

Menu všech 11 restaurací bude mít stejnou cenu 350 Kč na jednu osobu. Rezervovat místo v restauraci lze přímo přes festivalové stránky www.chrestfest.cz.

Zúčastněné restaurace

Praha: La Bottega Tusarova, Modrý zub, Costa Praga, Bibita Nuova, Porto Crystal Bar & Restaurant, Blue Wagon Restaurace Altány Kampa, Ambroisie

Brno: Palazzo Restaurant, Boulevard Restaurant


Foto: Palazzo - Posirovany chrest podavany s krevetami, smrzi, sabayone a jarnim salatkem


Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: media@restu.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz