7. 5. 2015 - PRAHA - Tradiční český bylinný likér slaví další úspěch v zahraničí. Porota nezávislých degustátorů mezinárodní soutěže San Francisco World Spirits Competition ocenila Becherovku Original bronzovou medailí v kategorii hořkých likérů. Karlovarský výrobce si tak rozšířil sbírku významných mezinárodních ocenění. V listopadu získala Becherovka stříbro v Londýně.
Becherovka Original je oblíbeným bylinným likérem nejen u nás, ale i v zahraničí. Důkazem toho je již druhé mezinárodní ocenění během posledních 4 měsíců. Z letošního 15. ročníku soutěže World Spirits Competition, ve které soutěžilo přes 1 500 produktů, si Becherovka odnáší bronzovou medaili. Produkty hodnotila odborná mezinárodní porota, ve které zasedlo celkem 41 členů - odborníci z oblasti mixologie, vlastníci restaurací, hotelů a barů, novináři a zástupci mezinárodních výrobců alkoholu.
„Z mezinárodního ocenění máme velkou radost. Je dalším potvrzením výjimečné kvality Becherovky a nadčasovosti chuti, která se nezměnila od roku 1807, a díky které slavíme pravidelně úspěchy v zahraničí nejen u odborníků, ale hlavně u našich spotřebitelů,“ říká Filip Větrovský, Brand Manager značky Becherovka Original.
Becherovka je bylinný a 100% přírodní likér bez jakýchkoli chemických konzervačních látek, umělých barviv a emulgátorů. Vyrábí se z proslulé karlovarské vody, vysoce kvalitního lihu, přírodního cukru a tajné směsi bylin a koření.
Vedle desítek ocenění, které Becherovka Original nasbírala ve své zemi od roku 1871, se k těm výjimečným zcela jistě řadí zařazení likéru mezi značky českého Rodinného stříbra v roce 2002 a umístění mezi deseti nejlepšími alkoholovými nápoji světa v letech 2011 a 2012 dle žebříčku vyhlášeného turistického průvodce Lonely Planet. V roce 2013 získala Becherovka Original jako jediný český zástupce zlatou medaili v sekci likérů v rámci 10. ročníku soutěže ISW International Spirits Award v Německu.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.