Pečený květák

Autor receptu
Petra Vomelová
Recept pro vás uvařil
no name
(na fotografii vlevo)
Suroviny potřebné na přípravu
V našich končinách je velmi oblíbeným jídlem smažený květák v trojobalu s bramborem a tatarkou. Květák nebo také karfiol si ale jistě zaslouží i jemnější úpravu, která by nechala více vyniknout chuti této košťálové zeleniny, vyšlechtěné z divoké brukve zelné. Ve staročeských kuchařkách objevíte recepty, podle nichž se vařený květák podával přelitý máslem a posypaný strouhankou nebo sýrem. Vraťme se do dob našich babiček a upečme si květák trochu netradičně v celku!
Ingredience:
1 květák
2 lžíce dijonské hořčice
150 ml bílého jogurtu
1 lžička sušeného česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup
1. Květák nechte krátce povařit.
2. Smíchejte jogurt, hořčici, sušený česnek a vše osolte a opepřete.
3. Uvařený květák potřete směsí a dejte péct do trouby na 180 °C dozlatova.