Štamgast & Gurmán

Pečený květák

Autor receptu
Petra Vomelová

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
V našich končinách je velmi oblíbeným jídlem smažený květák v trojobalu s bramborem a tatarkou. Květák nebo také karfiol si ale jistě zaslouží i jemnější úpravu, která by nechala více vyniknout chuti této košťálové zeleniny, vyšlechtěné z divoké brukve zelné. Ve staročeských kuchařkách objevíte recepty, podle nichž se vařený květák podával přelitý máslem a posypaný strouhankou nebo sýrem. Vraťme se do dob našich babiček a upečme si květák trochu netradičně v celku!

Ingredience:
1 květák
2 lžíce dijonské hořčice
150 ml bílého jogurtu
1 lžička sušeného česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
 

Postup
1. Květák nechte krátce povařit. 2. Smíchejte jogurt, hořčici, sušený česnek a vše osolte a opepřete. 3. Uvařený květák potřete směsí a dejte péct do trouby na 180 °C dozlatova.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2020, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz