29. 10. 2011 - Ořechy mají již léta tradiční místo v kuchyni a jsou většinou považovány za častou ingredienci sladkých jídel. Vánoce bez ořechového cukroví by ani nebyly ty pravé české Vánoce. Oříšky však nejsou výtečnou přísadou pouze sladkých pokrmů, ale skvěle chutnají i v kombinaci se slaným pečivem či masem.
Česká značka paštik Pâté du Chef proto představuje novou hrubozrnnou Ardénskou paštiku s lískovými ořechy, která určitě zaujme místo u každého gurmána nejen o Vánocích.
„Značka Pâté du Chef je známá svou kreativitou, velkým výběrem druhů a příchutí paštik v nejrůznějších kombinacích. Nyní přichází opět s novinkou, a to s paštikou v kombinaci s lískovými ořechy, která se hodí na sváteční tabuli. K dostání je v oblíbeném 125g plátku,“ říká Tereza Nováková, brand managerka značky Pâté du Chef. „Při výrobě paštiky jsme se drželi hesla, že jednoduchá kombinace z perfektních ingrediencí je vždy prověřený recept na kulinární úspěch. Proto věříme, že tato paštika si najde své příznivce nejen o Vánocích,“ dodává Tereza Nováková.
Paštiky Pâté du Chef se díky své výjimečnosti hodí i jako předkrm pro sváteční stolování. Pro takové příležitosti je vhodné servírovat paštiky s kvalitním džemem, nasekanými oříšky, ovocem či zeleninou za doprovodu čerstvě rozpečeného pečiva. Předkrm by měl splnit důležitou úlohu, a to připravit a natěšit hosty na následující pokrm, což nová paštika s lískovými ořechy dozajista splní.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.