Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

VAŘENÍ POD ŠIRÝM NEBEM, JIŽ PO PÁTE NA OCTÁRNĚ

VAŘENÍ POD ŠIRÝM NEBEM, JIŽ PO PÁTE NA OCTÁRNĚ

19. 5. 2015 - KROMĚŘÍŽ - Ve dnech 22. – 24. května 2015 se bude konat v Kroměříži v areálu hotelu Octárna již tradiční gastronomický festival pod názvem Moravia Food Festival. Vzhledem k oblíbenosti a stále větší návštěvnosti akce uspořádá hotel Octárna letos již pátý ročník.

Festival se uskuteční za účasti vyhlášených specialistů z oboru gastronomie a hotelnictví. Cílem a myšlenkou festivalu je představit a prezentovat kvalitní podniky vybraných měst, se kterými se návštěvníci mohou setkat pod jednou střechou. Letos se festivalu zúčastní zástupci např. ze Zlína, Luhačovic, Holešova nebo Brna. Budete mít možnost ochutnat degustační předkrmy, polévky, hlavní chody i dezerty. Návštěvníci se mohou těšit např. na filovaný stařený entrecote na salátu waldorf s domácí ciabattou se sušenými rajčaty nebo galantinku z králičí pěny s liškovým ragů a šalvějovým krupetem. Připraven bude také ústřičný a rybí bar, bar s míchanými nápoji, stánek s moravskými víny nebo výborným místním pivem.

Během celého víkendu bude probíhat bohatý doprovodný program. Nedílnou součástí je i live vaření přímo na podiu, kde se Vám představí např. pan Jan Davídek, executive chef z pražského kulinářského týmu Czech Chefs. Pan Davídek se se svým týmem v loňském roce zúčastnili a vyhráli celosvětovou prestižní soutěž FHA 2014 Culinary Challenge pořádanou v Singaporu. Přípravu výherního menu této celosvětové soutěže můžete vidět na vlastní oči. Dále jsme pro Vás připravili filetování a porcování čerstvého tuňáka Sashimi o váze cca 35 kg, který bude uloven na udici 4 dny před konáním festivalu rybářem ze Srí Lanky. Tuto rybu budete moci i ochutnat.

Tak trochu nebezpečné hrátky s vínem, tedy sekání sektů Vám představí přímo samotný mistr republiky. Hosté se mohou těšit i na živou cimbálovou muziku a soutěže. Bližší informace naleznete na www.festivaljidla.cz.


Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: http://www.festivaljidla.cz/
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz