Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Neseďte doma! Kulturní tipy pro Zlínský kraj

Neseďte doma! Kulturní tipy pro Zlínský kraj

23. 5. 2015 - VÝCHODNÍ MORAVA - Koncerty, výstavy, slavnosti a mnoho dalšího nabízí atraktivní region Východní Morava v příštích dnech.

do konce května nabízí Muzeum Kroměřížska v Kroměříži výstavu věnovanou tajemným ptákům v mýtech, bájích a legendách. Je koncipovaná jako středověký bestiář a seznámí návštěvníky nejen s celou řadou reálných ptáků, ale také s těmi, kteří žijí jen ve fantazii. K zajímavostem patří model dronte mauricijského, jinak nazývaného dodo, nebo blboun nejapný, kterého člověk vyhubil v 18. století.

Ve středu 27. května vystoupí v New Drive Clubu v Holešově country kapela Taxmeni, která letos slaví 45 let od svého založení. Koncert začne v 19:00. Vstupné stojí v předprodeji v Městském informačním centru nebo online za 150 Kč, na místě 210 Kč.

V Lázeňském divadle v Luhačovicích vystoupí ve středu od 19:30 zpěvák Láďa Kerndl se skupinou Jazzfriends. Součástí koncertu bude křest nového CD „You“ a knihy „Kariéra na druhý dech.“

Ve čtvrtek 28. května se představí v New Drive Clubu v Holešově folkový hudebník a písničkář Jaroslav Hutka, jehož návrat z nuceného exilu v roce 1989 byl symbolem změn v tehdejším Československu. Koncert začne v 18:30, vstupenky lze koupit v předprodeji v Městském informačním centru nebo online za 150 Kč, na místě 210 Kč.

V pátek 29. května se uskuteční další ročník stále oblíbenější akce Noc kostelů. Připojí se k ní například i bazilika ve Velehradě nedaleko Uherského Hradiště. Program začne v 18:00 společnou dětskou mší svatou. Následovat bude prohlídka baziliky či hudební vystoupení místních dětí a mládeže či krátký koncert na varhany. Návštěvníci si budou moci také prohlédnout zázemí sakristie a předměty používané k bohoslužebným účelům. Vstupné bude dobrovolné. Více o akci a dalších zapojených kostelích na www.nockostelu.cz.

Od pátku 29. do neděle 31. května zažije Chropyně na Kroměřížsku Hanácké slavnosti. Navštívit je bude možné v prostorách zámeckého parku a náměstí Svobody. Do roku 2005 byly pořádány jen jako nedělní akce, od roku 2007 jsou rozšířeny na celý víkend. Více k programu na  http://www.vychodni-morava.cz/akce/104865/

V Luhačovicích vystoupí v pátek v Elektře Eva a Vašek, koncert začne v 19:00. Repertoár oblíbené dvojice zahrnuje pestrou paletu žánrů od lidové hudby, přes evergreeny, country až po současnou populární hudbu, i vlastní tvorbu. V předprodeji stojí vstupné 180 Kč, na místě 200 Kč.

V sobotu 30. května ožije zámek v Holešově třetím ročníkem Gulášfestu. Nabídne soutěžní klání o nejlepší kotlíkový guláš. Gastronomický zážitek umocní doprovodný program pro děti i dospělé a muzika v podání skupiny Texas. Večerní zábavu zajistí kapely Press Rock & Expo-Pension. Vstupenky budou slosovány. V předprodeji stojí vstupné 60 Kč, na místě 90 Kč, děti v doprovodu dospělých mají vstup zdarma.

Na Pionýrské louce v Kroměříži se v sobotu uskuteční Den dětí města. Program začne v 10:00 a potrvá do 17:00. Nabídne zábavu, hudbu, dílničky, zvířata i pouťové atrakce. Chybět nebude ani doprovodný jarmark a tradiční opékání špekáčků za dohledů hasičů. Vstup je zdarma.

V neděli 31. května bude možné se vydat na výstavu Po stopách Žerotínů, která je k vidění na nádvoří zámku Žerotínů ve Valašském Meziříčí. Expozice je volně přístupná.

Luhačovice nabízí v neděli tradiční Kolonádní koncert. Na Lázeňském náměstí tentokrát vystoupí v 15:00 krojovaná dechová hudba Javorinka.

Nabídku mnoha dalších akcí naleznete na www.vychodni-morava.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: Zdeněk Urbanovský, Centrála cestovního ruchu Východní Moravy
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz