25. 5. 2015 - PLZEŇ - Další, v pořadí již šestnáctá Kozlovna v České republice, byla otevřena v centru severomoravské Opavy. Manažer Plzeňského Prazdroje pro klíčové zákazníky Leopold Duda společně s moderátorem Leošem Marešem nový výčep symbolicky pokřtili. Jak jinak než půllitrem Velkopopovického Kozla.
Nová Kozlovna, značková pivnice Velkopopovického Kozla, si mezi Opavany získala ihned po otevřenívelkou oblibu. Prvotní obavy majitelů z nové značky piva byly rozptýleny poté, co hosté ochutnali Velkopopovického Kozla čepovaného přímo z pivních tanků. Atraktivní prostředí, tankové pivo a výtečná kuchyně, to vše naplňuje požadavky náročných hostů.
„Kozel je známá značka piva a ve spojení s atraktivním a originálním prostředím přináší do Opavy něco nového, neotřelého,“vysvětluje Jiří Zajíček, jeden z majitelů Kozlovny, své rozhodnutí využít koncept značky Velkopopovický Kozel a dodává: „Člověk se nesmí bát investovat nejen peníze, ale i energii, čas a důslednost. Nic se nesmí ošidit. Hosté to poznají. Také je potřeba neustále sledovat vývoj oboru ve světě a konfrontovat jej s českým prostředím. V případě Kozloven se to bezesporu povedlo.“
Interiér opavské Kozlovny navozuje příjemnou atmosféru, která je protknuta řemeslnou dovednostní, poctivostí a solidností použitých materiálů.Velkorysému prostoru dominuje zeleně prosvětlený box s pivními tanky. Zelená barva osvětlení pak rozehrává v interiéru další zajímavé variace. Zeleně je podsvícený bar i výčep a především atraktivní nástěnná plastika kozlí siluety. Jednotlivé prvky interiéru, celkové barevné vyznění a osvětlení vzniklo ve spolupráci architekta přímo s majiteli Kozlovny. Prostory pro více než 100 hostů jsou rozděleny na kuřáckou a nekuřáckou část. Nechybí výkonná vzduchotechnika a bezpočet velkoformátových televizních obrazovek. Na léto se připravuje zahrádka přímo před restaurací.
Hosté v nové Kozlovně oceňují nejen dobré pivo, jídlo ale třeba i kávu. Gastronomie opavské Kozlovny rozvíjí to nejlepší z české kuchyně. V nabídce nechybí například hovězí líčka na víně, rolovaný bok na šalvěji, kuřecí roláda na paprice, pomalu pečené vepřové kolínko či vídeňský řízek.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.