Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

CHUTĚ A VŮNĚ SLOVÁCKÉ KUCHYNĚ PROVONÍ MÍSTNÍ RESTAURACE

CHUTĚ A VŮNĚ SLOVÁCKÉ KUCHYNĚ PROVONÍ MÍSTNÍ RESTAURACE

27. 5. 2015 - SLOVÁCKO - Sotva vydal Region Slovácko, sdružení pro rozvoj cestovního ruchu, velmi úspěšnou Kuchařku tradičních pokrmů na Slovácku II, má před sebou další náročný úkol. A to dostat tradiční slovácké pokrmy na stálé jídelní lístky místních restaurací. To aby mohl všechny ty piery, báleše, krajance, patenty, máčky, pagáče, vdolky, gule, opluskance a jiné dobroty ochutnat opravdu každý.

Do pilotního projektu Chutě a vůně slovácké kuchyně se zapojilo devět restaurací se zárukou vysoké kvality gastronomie. Vybrané restaurace poznáte podle označení na dveřích. Na jejich jídelních lístcích se objeví minimálně čtyři tradiční slovácké pokrmy, nabídku naleznete v ucelené podobě pod hlavičkou Chutě a vůně slovácké kuchyně, případně jednotlivé pokrmy viditelně označeny logem projektu.

02071-slovacka_hospoda_16.jpg

Obr. Slovácká hospoda, Hradčovice

Restaurace se rovněž chystají minimálně jedenkrát ročně pořádat večer v duchu slovácké gastronomie spojenýs cimbálovkou a ochutnávkou vín.Region Slovácko přislíbil zapojeným restauracím propagaci na web. stránkách www.slovacko.cz, www.slovackakucharka.cz, na facebookovém profilu Chutě a vůně slovácké kuchyně a Slovácko. Propagace dále probíhá formou tištěného informačního materiálu, kde se kromě kontaktůna restaurace představí i obě knižní Kuchařkytradičních pokrmů na Slovácku, a také akce spojené s gastronomií – všechny košty, Slovácké slavnosti vína a otevřených památek, Den medu a medoviny, Slovácký festival chutí a vůní, Festival česneku, pečení chleba, vaření trnek nebo gastroakce spojené se zvykoslovným rokemna Slovácku jako jsou např. fašanky, hody či zarážení hory.

Návštěvníkovi regionu se tak nabízí možnost koupit si kuchařku, zúčastnit se tradičních folklorních akcí i ochutnat tradiční slováckou kuchyni ve vybraných restauracích. Zároveň získá přehled o veškerých aktivitách spojených s gastronomií na Slovácku.

Získat restaurace do pilotního projektu nebylo vůbec snadné, ale věříme, že se podařilo zapojit nejlepší z nejlepších a že se v následujících letech přidají další podporovatelé tradiční slovácké kuchyně.

TRADIČNÍ SLOVÁCKOU KUCHYNI MŮŽETE OCHUTNAT V TĚCHTO RESTAURACÍCH:

Hotel a restaurace Koníček, Uherské Hradiště

BalonCentrum Břestek

Hotel Buchlov

Hotel Bukovanský mlýn, Bukovany

Hotel Mlýn Velehrad

Hotel Skanzen, Modrá

Kemp a penzion Slovácký dvůr, Ostrožská Nová Ves

Restaurace Panský dvůr, Kunovice

Slovácká hospoda, Hradčovice

02071-LgSlovacko2.jpg

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz