28. 5. 2015 - V mezinárodní pivní soutěži Australian International Beer Awards získaly značky Plzeňského Prazdroje celkem šest ocenění ve čtyřech kategorií. Lahvový Radegast Ryze Hořká 12 bodoval stříbrnou medailí v kategorii piv plzeňského typu. Pět bronzových míst získaly také značky Gambrinus, Velkopopovický Kozel a Birell.
V jedné z největších profesionálních pivních soutěží na světě, v Australian International Beer Award 2015, uspěla česká piva z produkce Plzeňského Prazdroje.
Největší úspěch zaznamenal lahvový Radegast Ryze Hořká 12 v kategorii piv českého plzeňského typu. Hned tři bronzové medailová umístění získala piva Plzeňského Prazdroje v kategorii piv typu „pils“ – čepovaný Gambrinus Nepasterizovaný 10 a lahvový Velkopopovický Kozel 11 a Gambrinus Excelent. Velkopopovický Kozel se umístil na třetí příčce rovněž v kategorii tmavých piv a poslední bronz do sbírky přidal Birell v kategorii nealkoholických piv.
„Šest umístění na stupních vítězů nás nesmírně těší. Zejména stříbro pro Radegast je známkou toho, že Ryze Hořká 12 je skutečně zapamatovatelné a vynikající pivo. K vaření tohoto ležáku používáme tři druhy chmele z moravských chmelnic. Kromě odrůd Žatecký poloraný červeňák a Sládek také českou odrůdu Saaz Late, která je díky své vysoké kvalitě považována za budoucnost českého pivovarnictví. Radegast Ryze Hořká 12 je jedno z nejlepších, ne-li vůbec nejlepší pivo, jaké se nám v Nošovicích zatím podařilo uvařit,“ říká k získaným oceněním Václav Berka, starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje.
Australian International Beer Award je jedna z největších profesionálních pivních soutěží na světě. Pořádá ji Royal Agricultural Society of Victoria (Královská zemědělská společnost ve Victorii) ve spolupráci s University of Ballarat, která jako jediná na jižní polokouli nabízí akreditované kurzy pivovarnictví. Soutěž byla založena roku 1987, aby odměňovala vynikající výkony na poli pivovarnictví a pomáhala podporovat toto odvětví na mezinárodní úrovni. Patronem Australian International Beer Awards je premiér provincie Victoria.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.