Autor receptu
Recept pro vás uvařil
Akademie Kvality
(na fotografii vlevo)
Počet porcí:
4
Doba přípravy:
30 minut
Postup
1. Kuřecí prsa omyjte a osušte. Střed prořízněte tak, aby vznikla uvnitř kapsa.
2. Maso osolte a opepřete ze všech stran, i uvnitř kapsy. Dovnitř vetřete prolisovaný česnek.
3. Špenát vsypte do cedníku a spařte ho vroucí vodou.
4. Balkánský sýr a eidam nastrouhejte a smíchejte dohromady.
5. Sýrem vyložte vzniklou kapsu a přidejte i špenát a plátky mandlí. Pokud budou suroviny špatně držet uvnitř, můžete kapsu zpevnit pomocí párátka.
6. Na pánvi rozehřejte olej a pomalu v něm smažte kuře kůží dolů.
7. Až bude kůže zlatavá a křupavá, kuřecí prsa otočte. Poté pár minut restujte.
8. Podlijte maso vínem, přiklopte a nechte asi 15 minut dusit. V případě potřeby ještě podlijte vodou.
9. Kuřecí kapsy podávejte s opečenými bramborami.