Štamgast & Gurmán

KUŘECÍ KAPSA SE SÝREM A ŠPENÁTEM

Autor receptu

Recept pro vás uvařil
Akademie Kvality

(na fotografii vlevo)

Počet porcí:
4

Doba přípravy:
30 minut

Suroviny potřebné na přípravu
cca 4 kuřecí prsa s kůží
50 g balkánského sýra
50 g eidamu
250 g čerstvého špenátu
2 stroužky česneku
200 ml bílého vína
hrst plátků mandlí
olej
sůl, pepř

 

Postup
1. Kuřecí prsa omyjte a osušte. Střed prořízněte tak, aby vznikla uvnitř kapsa. 2. Maso osolte a opepřete ze všech stran, i uvnitř kapsy. Dovnitř vetřete prolisovaný česnek. 3. Špenát vsypte do cedníku a spařte ho vroucí vodou. 4. Balkánský sýr a eidam nastrouhejte a smíchejte dohromady. 5. Sýrem vyložte vzniklou kapsu a přidejte i špenát a plátky mandlí. Pokud budou suroviny špatně držet uvnitř, můžete kapsu zpevnit pomocí párátka. 6. Na pánvi rozehřejte olej a pomalu v něm smažte kuře kůží dolů. 7. Až bude kůže zlatavá a křupavá, kuřecí prsa otočte. Poté pár minut restujte. 8. Podlijte maso vínem, přiklopte a nechte asi 15 minut dusit. V případě potřeby ještě podlijte vodou. 9. Kuřecí kapsy podávejte s opečenými bramborami.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz