Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Palačinky, ratatouille, quiche...Bonjour, food truck s francouzskou kuchyní, přijíždí letos v létě do České Republiky!

Palačinky, ratatouille, quiche...Bonjour, food truck s francouzskou kuchyní, přijíždí letos v létě do České Republiky!

5. 6. 2015 - Již 150 let je nenahraditelný. V roce 1762 sendvič umožnil nástup rychlému, jednoduchému, chutnému každodennímu stravování, to dokazuje, že street food má velice dlouhou historii. V dnešní době se street food stává stále přístupnějším. Lepší alternativa fast-foodu, „food truck“ (dodávka s mobilní restaurací), se vydává do České republiky, aby nadchnula své další potenciální následovníky.

Tento trend, který se k nám dostal ze vzdálených Spojených Států, je opravdovým hitem v Kalifornii, kde potkáte food truck na každém rohu a díky jejich rozmanitosti si tu opravdu každý vybere, a to ať má rád kuchyni mexickou, korejskou anebo jen obyčejné hot dogy. Je to opravdová mobilní restaurace s vybraným vkusem i pro ty největší gurmány!

Chris Dellatre, manažer marketingové firmy ChrisFromParis (Pétanque Tour, Run-Up, Čokoládový festival), před několika měsíci narazil na nový fenomén street food, rychlého, ale kvalitního občerstvení. Zpočátku si chtěl otevřít malou typicky francouzskou restauraci, ale po prostudování trhu jej vlastní zkušenosti v gastronomii a rostoucí ceny přivedli na jiný nápad, otevřít food truck nabízející francouzskou kuchyni. Přesně tak. Koncept byl tedy vymyšlen a začátkem roku 2015 začal tento podnikatel nápad dále rozvíjet. Díky svým přátelům, kteří se v gastronomii pohybují, díky mnoha radám a doporučením, spouští svůj projekt „Bonjour“, první food truck prodávající francouzskou kuchyni v Česku.

Od 12. 6. 2015 bude food truck „Bonjour“ křižovat česká města se zastávkami na strategických místech jako jsou farmářské trhy, festivaly, obchodní centra,… se záměrem účastnit se akcí spojenými s pouličním životem. To také umožní rozvíjet vztah se zákazníky, a to jak ve městech, tak i v okolí. “U každého zákazníka, na každé akci, je mým cílem nabídnout více, než jen rychlé občerstvení. Byl bych rád, kdyby pro moje zákazníky čas oběda byl potěšením, i když na něj mají třeba jen 20 minut.”

Náš food truck se tedy bude pohybovat po celé republice, s důrazem především na Moravu, protože společnost je původem z Olomouce. Tato dodávka není pouhým fast foodem, nabízí opravdovou gastronomii. Jídla budou z velké části připravována na místě a používání mražených surovin bude velice omezeno. Také nebude nic obalovaného. Fritéze bude sloužit pouze na hranolky. Běžné párky v rohlíku, langoše, apod. v „Bonjour“ opravdu nenaleznete. Dokonce i omáčky budou z vlastní přípravy. „Mám chuť pracovat výhradně s čerstvými, jednoduchými, dobrými a zdravými produkty, s produkty šetrného zemědělství, bio zeleninou a ovocem (málo pesticidů), a co nejvíce pracovat s regionálními produkty.“


„Bonjour“ nabídne každý den snídaně s možností výběru baget, palačinek, omelet, toastů, čerstvých ovocných šťáv, teplých nápojů,… V obědovém menu bude denně na výběr 3 jídel: studený pokrm se salátem a slaným koláčem, většinou vegetariánské, burgerem nebo sendvičem z čerstvých surovin a třetí variantou bude maso s dušenou přílohou (ratatouille, gratinovaná cuketa, zeleninovou směsí z pánve,…), ale neopomeneme ani denní nabídku polévky (někdy i studená) a dezertu (čokoládová pěna a creme caramel).

„Je jen málo restaurací, které nabízí sezónní jídla, navíc málo kdy se setkáme pestrostí nabídky. Proto se pokusíme nabízet každý den různá jídla a navíc kreativní a lahodná.“ Ochutnat budete moci například cuketu na kari, francouzský ratatouille (dušená zelenina), hachis parmantier (mleté maso zapečené s bramborovou kaší), slavný lorrainský quiche (slaný koláč) nebo croque-monsieurs (francouzské tousty). V nabídce budou také burgery, budou se ale zásadně lišit od burgerů, od těch které můžete koupit v fast foodech, především žádné mražené maso. K dostání bude taky telecí burger, burger s kozím sýrem a mangovým dipem, bageta s hovězím masem a karamelizovanou cibulí.

Fanoušci mohou food truck sledovat na Twitteru, Facebooku a dalších sociálních sítích. Budou také moct komentovat jednotlivá jídla a posílat své recepty. Je také možnost si food truck „Bonjour“ objednat na soukromé akce, a to jak pro firmy, tak i pro širokou veřejnost. Rezervace bude možná na internetové stránce www.bonjour-bistro.cz

Červen je už teď dost nabitý: začneme olomouckými farmářskými trhy, pak se na týden Bonjour přesune do Ostravy, kde bude zaparkován před Tieto Tower, z Ostravy vyrazí do Prahy a na Petanque, měsíc pak zakončí v Táboře.


Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: delattre_chris@yahoo.fr
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz