8. 6. 2015 – PARDUBICE - Degustační menu třinácti špičkových restaurací budou moci ochutnat milovníci dobrého jídla v rámci pardubického Prima FRESH Festivalu. Zároveň rozhodnou o držiteli titulu Východočeská restaurace roku 2015.
Prima FRESH Festival vznikl přejmenováním oblíbeného kulinářského Apetit Festivalu. Koná se ve dnech 20.-21. června 2015 na pardubickém dostihovém závodišti.
Soutěže o titul Východočeská restaurace roku 2015 se zúčastní 13 pečlivě vybraných TOP restaurací. V každé z nich mohou hosté v době konání Prima FRESH Festivalu ochutnat několikachodové degustační menu za velice příznivou cenu. A šéfkuchaři si při tvorbě letošní nabídky dali opravdu záležet:
Jako předkrm si můžete dát třeba grilovanou chobotnici s uzenou paprikou v restauraci Aquarium. Milovníky burgerů nadchne mexický burger z jihoamerických býčků zapečený v tortile s papričkou jalapeňo a horkým chedarem v restauraci La Cabaňa, v Myslivně si návštěvníci pochutnají na pomalu pečené jelení kýtě přelité šípkovou omáčkou, podávané s karlovarským knedlíkem. A samozřejmě nebudou chybět sladké tečky na konec - dezerty. Výzvou, která nenechá vaše chuťové buňky v klidu, je například sorbet z čerstvého manga s marinovaným zázvorem v pomerančích, mátovou tyčinkou, zakápnutý jablečným ciderem v restauraci St. Patrick.
Kromě nejlepší restaurace se bude vyhlašovat i Pivo FRESH Festivalu Pardubice 2015. „Přímo v areálu festivalu se budou čepovat piva od osmnáctky soutěžních pivovarů. Každý z nich nabídne milovníkům pěnivého moku více svých produktů od klasických ležáků, přes kvasnicové speciály po ovocná piva. Přijďte ochutnat třeba polotmavý medový speciál z pacovského minipivovaru, broumovského Benediktina, oblíbený výběr Svijanského pivovaru nebo si nechte natočit světlé pivo přímo ze sklepa pardubického pivovaru Pernštejn,“ vyjmenovává zlomek z bohaté pivní nabídky pořadatel FRESH Festivalu Martin Nauš.
O držiteli titulů Východočeská restaurace roku 2015 a Pivo FRESH Festivalu Pardubice 2015 rozhodnou sami návštěvníci kulinářského festivalu. Pomocí kuponu u vstupenky budou moci hlasovat pro svého favorita. Odborná porota složená z řad známých šéfkuchařů bude rovněž hodnotit pokrmy soutěžních restaurací. Mezisoučty výsledků budou vyhlášeny každý festivalový den a zároveň budou vylosovány výherní kupony. Ve hře jsou ceny za 22,5 tisíc korun.
Na PrimaFRESH Festivalu se budou prezentovat také vynikající a netradiční nesoutěžní restaurace. Návštěvníci na vlastní chuťové buňky poznají extrémní catering šéfkuchaře Petra Koukolíčka, který nabídne pokrmy z masa krajty královské, krokodýla, zebry nebo žab. Petr Koukolíček si na festivalu otevře také molekulární restauraci, kde bude podávat oblíbené koktejly, které však nejsou vůbec tekuté. Všechny, kdo si chtěli v životě zkusit sníst švába, pak potěší Petr Ocknecht v restauraci Šach Mat, kde bude podávat cvrčka banánového na másle s pečivem, moučného brouka zophobase na čerstvém chilli, česneku a hrubozrnné soli, duo švábů na kuskusu nebo štíra na rukole.
V sobotu 20. června bude program FRESH Festivalu probíhat od 10 do 21 hodin a v neděli 21. června od 10 do 17 hodin. Vstupné po oba dny je 50,-Kč.
Menu všech soutěžních restaurací a více informací na www.freshfestival.cz.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.