Štamgast & Gurmán

Poctivá uzená polévka s praženou krupicí

Poctivá uzená polévka s praženou krupicí

10. 6. 2015 - V letním počasí se nám přes do jídla moc nechce a tak na oběd často volíme pouze polévku. Vynikající variantu nám nabízí uzená polévka s praženou krupicí z Kuchařky první republiky. Je rychlá a výborná!

Uzená polévka s praženou krupicí

na 5 porcí

• 400 g uzeného masa

• 80 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)

• 20 g másla

• 40 g krupice

• sůl

• hladkolistá petrželka

 

jíška

• 15 g másla

• 15 g mouky

1. Maso dobře opláchneme, vložíme do vroucí vody a vaříme ho doměkka. Poté ho vyjmeme, vývar přecedíme, je-li třeba, osolíme, přidáme do něj na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu, máslovou jíšku a na másle opraženou krupici. Budeme potřebovat asi 1 a půl litru vývaru. Část masa rozdělíme na vlákna, zbytek použijeme jinak.

2. Vaříme jen tak dlouho, až zelenina změkne, tedy asi 15 až 20 minut. Do talířů rozdělíme vlákna masa, zalijeme polévkou a ozdobíme najemno nasekanou petrželkou.



Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.smartpress.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz