8. 6. 2015 - HANUŠOVICE - Holba Šerák Speciál 13,51 se stal absolutním vítězem degustační soutěže, vyhlašované na Slavnostech piva v Českých Budějovicích. Svoji jedinečnost tady potvrdil i oblíbený Šerák a stal se tak šampionem nejsilněji zastoupené kategorie světlých výčepních piv.
Holba bodovala také mezi kvasnicovými a nefiltrovanými pivy, kde vyhrál Kvasničák. Kromě 3 vítězství si Ryzí pivo z hor ze soutěže odváží další 4 medaile pro Holbu Šerák polotmavý, Holbu Free, Holbu Speciál i ochucenou Holbu Horské Byliny, které piva získala v příslušných kategoriích.
Šerák se stal favoritem celé soutěže a pivovar Holba jako jediný získal celkem 7 ocenění v příslušných kategoriích. Jde o další v řadě ocenění, která řadí Holbu mezi nejlepší piva u nás. Holba se prosadila nejen svoji vyladěnou chutí, ale i celkovou charakteristikou. Degustátoři vysoko ocenili její říz, barvu, hustou pěnu a vysokou pitelnost, pro Holbu typickou.
„Je to mimořádný úspěch, který je výsledkem poctivé práce, orientované na spokojenost konzumenta. Tradiční výroba piva nám umožňuje, aby si vzalo to nejlepší ze sladu i chmele. Pivo vaříme z horské vody z vlastních pramenů a dáváme mu čas, aby vyzrálo. I proto se stal Šerák symbolem Jeseníků a vítězí nejen u konzumentů, ale i odborníků,“ k úspěchu vyjadřuje ředitel pivovaru Holba Vladimír Zíka.
Holba už 141 let drží tradiční výrobu piva podle původních receptur a tím získává svoji jedinečnost. Zatímco je dnes kvalita piva samozřejmostí, to co konzumenti žádají, je chuťová odlišnost. A právě díky tomu zájem o hanušovickou Holbu každý rok roste.
V 19. ročníku Slavností piva, vyhlašovaného v Českých Budějovicích, soutěžilo na 300 piv v 19 kategoriích. Soutěžní piva pečlivě hodnotilo několik desítek degustátorů v anonymní degustaci.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.