Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Novosedly otevřou své sklepy návštěvníkům

Novosedly otevřou své sklepy návštěvníkům

15. 6. 2015 - NOVOSEDLY - Konec jara a začátek léta stojí za to oslavit! Jak? Co třeba na slunné Moravě v Novosedlech! V sobotu 20. června se zde od 10 do 19 hodin otevřou místní sklepy a k ochutnání tu bude minimálně 90 vzorků a to už stojí za návštěvu.

Den otevřených sklepů v Novosedlech přinese příjemnou atmosféru, kdy v teplém letním počasí budou turisté i místní moci vychutnat výborná moravská vína v celkem 15 sklepech. Třistapadesátikorunové vstupné zahrnuje ochutnávku 6 vzorků v každém sklepě, 2 kupony na nákup vína v hodnotě 100 Kč, skleničku a katalog.

Novosedly se nacházejí na Mikulovsku. Přírodní dominantou tohoto regionu jsou Pálavské vrchy. Zdejší vápenité půdy jsou vhodné zejména pro odrůdu Ryzlink vlašský, jež zde získává nezaměnitelný charakter a osobitou minerálnost. V dobrých polohách na Mikulovsku je možné sklízet hrozny velmi pozdě a vyrábět z nich přívlastková vína, která i při vysoké zralosti hroznů nepostrádají šťavnaté kyseliny a nechybí jim svěžest. Vinaři jednoduše vědí, kam a co zasadit! Dunajovické vrchy zase oplývají spíše hlinitějšími půdami a daří se tam vedle Ryzlinků také Rulandským a dalším odrůdám.

Více na: www.novosedlynamorave.cz

FOTO:Petr Marcinčák Mikulov

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: j.skrletova@omnimedia.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz