Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Vinařská Morava láká nové turisty

Vinařská Morava láká nové turisty

24. 6. 2015 - Vinaři a poskytovatelé služeb navázaných na vinařství představili nová turistická lákadla pro letošní sezónu.

V Pavlově se otevřela nová Pálavská galerie vín, ve Znojmě je možné po celé léto zajít na řízenou degustaci vín do gotické Vlkovy věže, v Sedleci je připravena Vinařská benátská noc či country-westernové odpoledne a po celé léto probíhá hlasování o Miss víno a řada koncertů spojených s tímto projektem.

Jižní Morava je po Praze nejnavštěvovanějším krajem a největší počty turistů očekává právě v letních měsících. Poskytovatelé služeb vinařské turistiky se proto snaží nabízet každoročně nové a zajímavé aktivity a zároveň udržet i tradiční folklorní akce, které ke koloritu jižní Moravy neodmyslitelně patří.

„Délka turistických pobytů se už několikátý rok zkracuje, ale to vůbec neznamená, že by během kratší doby návštěvníci vinařského kraje chtěli zažít méně. Naopak. Vinaři a poskytovatelé návazných služeb proto musí neustále vymýšlet a nabízet neokoukané a intenzivní vinařské zážitky, kterými by mohli zaujmout v rámci regionu i mezi konkurencí ostatních krajů a zahraničních destinací. Nabídka, kde a jak strávit dovolenou, je obrovská a nabízet jen kvalitní víno už rozhodně nestačí,“ komentuje vývoj v cestovním ruchu na jižní Moravě ing. Petr Gondáš, projektový manažer Národního vinařského centra, který má na starosti propagaci vinařské turistiky.

Jednou ze zajímavých novinek letošního roku je tak například otevření Pálavské galerie vín v Pavlově, jež se nachází přímo pod zříceninou hradu Děvičky. Po celý rok zde bude možné ochutnat 60 vybraných špičkových vín od vinařů, jejichž vína pochází z jedné z 57 viničních tratí rozkládajících se na území 7 pálavských obcí. Součástí Pálavské galerie vín je i stylový vinný bar, nabízející nejen možnost občerstvení a posezení všem návštěvníkům Galerie vín, Pavlova a Pálavy, ale také prostor pro pořádání různých oslav, koncertů, výstav a dalších kulturních akcí.

Seriál řízených degustací s profesionálním sommeliérem na originálním místě v gotické Vlkově věži ve Znojmě pak nabízí třeba Vinařství Hort. Návštěvníci zde mohou spojit ochutnávku moravských vín s výhledem na celé město. Sedlecká vína zase nabídnou Vinařskou benátskou noc plnou tradiční gastronomie a country-westernové odpoledne s hudbou a víny.

„Právě spojování několika aktivit je pro vinařskou turistiku typické. Kvalitní víno je samozřejmým základem a k němu je třeba nabídnout nový unikátní program, který návštěvníci rádi dále doporučí,“ dodal ing. Gondáš.

Fakt, že takovým zážitkem může být vedle vína také estetika, potvrzuje například projekt Miss víno, který je v průběhu léta spojen s koncerty. Jeho finále proběhne 5. září ve Valticích.

Více informací o vinařské turistice na: www.vinazmoravy.cz/cesty-za-vinem.html

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: j.skrletova@omnimedia.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz