24. 6. 2015 - Nejlepším nealkoholickým koktejlem roku 2015 se stal koktejl Philomena Rakušanky Stephanie Sieber, která se tak stala Mistryní světa v míchání nealkoholických koktejlů pro rok 2015.
Koktejl Philomena porotu v konkurenci 22 soutěžních nealko koktejlů přesvědčil zajímavou kombinací příchutí mirabelky a meduňky.
Vítězný recept koktejlu Philomena
Složení:
* 10 cl Mattoni přírodní perlivé
* 1 cl meduňkového sirupu
* 0,5 cl mirabelkového sirupu Monin
* 0,5 cl domácí Chai Tea esence
* 4 plátky okurky
* 1 barová lžička okurkového freshe
Ozdoba: Pomeranč, jedlý papír, jedlé květy, bobulová tráva
Způsob přípravy: Do vychlazené míchací sklenice dáme všechny přísady mimo Mattoni, přidáme led a pečlivě promícháme. Směs nalijeme přes sítko do sklenice s ledem a dolijeme Mattoni perlivou. Ozdobíme a můžeme podávat.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.