26. 6. 2015 - Na poslední červnový víkend připravila zlínská zoo speciální zpestření návštěvy areálu zoo. Opět po roce zde v sobotu 27. a v neděli 28. června proběhne již druhý ročník zoogastrofestivalu spojeného s farmářským jarmarkem regionálních produktů.
Návštěvníci se tak mohou těšit na speciality kuchařských mistrů z hotelu Lanterna Velké Karlovice a také z lešenských restaurací Tyrol, které budou probíhat na nádvoří zámku Lešná. Výjimečné gastro zážitky slibují speciálně připravené pokrmy v restauracich Limpopo, Neapolitáno a Farma U Koaly.
Jarmark regionálních produktů nabídne tradiční valašské uzeniny, pečivo, frgály, kozí sýry, bezlepkové potraviny, vinné mošty, koření a taky bylinky. Můžete tak zažít zoo nejen na vlastní kůži, ale také na vlastní chuť!
Abychom dostatečně naladili Vaše chuťové buňky, prozradíme speciality kuchařských mistrů z hotelu Lanterna Velké Karlovice a také z lešenských restaurací Tyrol, Limpopo, Neapolitáno a Farma U Koaly.
RESTAURACE TYROL - sobota, nádvoří zámku Lešná, neděle přímo v restauraci Tyrol
Krém z pečené petržele a jablek s restovanou pancettou
Grilovaný kuřecí steak v argentinské marinádě na výběru trhaných salátů a čerstvé zeleniny s bylinkovým dipem a rozpečenou ciabattou
Filirovaná vepřová panenka s restovanými brambůrkami a omáčkou demi-glass
Grilovaný hovězí pupuek na polníčkovém salátu s medovo-horčicovou zálivkou a rozpečenou ciabattou
Domácí borůvkový frgál s vanilkovým krémem
HOTEL LANTERNA VELKÉ KARLOVICE - neděle, nádvoří zámku Lešná
Dolnopasecký bio sýr s lístky salátu, rakytníkovým gelem, křupavé toasty
Tagliatelle s pestem z medvědího česneku sypané dolnopaseckým bio sýrem
Kuřecí prsíčka s vinným demi glace, bramborové pyré s křupavou slámou
Mátová palačinka s lesním ovocem a pampeliškovou smetanou
Domácí vanilková višnová zmrzlina v kornoutu
RESTAURACE KOALA
Pečené vepřové koleno na obloženém prkénku
Špikovaná vepřová panenka se švestkovou omáčkou a smaženými bramborovými plátky
RESTAURACE NEAPOLITÁNO
Valašská kyselica Moravský vrabec, zelí, knedlík
Tvarohové knedlíky s jahodami, tvarohem a máslem
RESTAURACE LIMPOPO
Vepřový steak s hříbky a hranolky
Grilované koleno (marinované ve speciální marinádě)
V nabídce regionálních produktů nebudou chybět tradiční valašské uzeniny, pečivo, frgály, kozí sýry, bezlepkové potraviny, vinné mošty, koření a taky bylinky. Můžete tak zažít zoo nejen na vlastní kůži, ale také na vlastní chuť!
FARMÁŘSKÝ JARMARK
Cyrilovo pekařství - frgály, p. Matyščáková
Kozí farma Lukov, p. Julinová
Řeznictví Gold, Močkov
Uzenářství Pandrhola, Dětkovicvinné mošty, jablečné mošty, víno
Uzeniny p. Synková, Rokytnice
Damora, vegetariánské produkty
Pallas Moravia Prostějov - sušená rajčata, olivy
Davídkovo koření, Frýdek-Místek
Pěnička zahradnictví Zlín - bylinky a koření
Vinařství Josef Hycl - vinné mošty, jablečné mošty, víno
p. Holec - rukodělné výrobky
V ZOO Zlín se těší na vás!
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.