29. 6. 2015 - PŘEROV - Třetí ročník festivalu ZUBRFEST v prostorách pivovaru Zubr, který nabídl bohatý hudební i doprovodný program, si v sobotu 27. června nenechal ujít rekordní počet návštěvníků, dorazilo 7000 lidí.
Akce slavila velký úspěch, o čemž svědčí i fakt, že se během dne vytočilo 350 sudů piva, což znamená 35 000 půllitrů zlatavého přerovského moku.
„Když jsme se před třemi lety poprvé rozhodli, že uspořádáme ZUBRFEST přímo v pivovaru, byl to krok do neznáma. Uplynulé ročníky však ukázaly, že to bylo dobré rozhodnutí, protože prostory pivovaru dodávají akci jedinečnou atmosféru. Je to zážitek nejen pro všechny fanoušky, ale i pro nás pivovarské. Letos byla rekordní účast, jsem rád, že dorazilo tolik návštěvníků, kteří si akci společně s námi užili,“ hodnotí festival Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.
Obr. Také o vystoupení Ewy Farne byl velký zájem
Ředitel Pluháček návštěvníky v brzkém odpoledni slavnostně přivítal a celou akci symbolicky odstartoval naražením soudku na hlavním pódiu. Poté již na diváky čekal hlavní program. Přítomné nadchlo vystoupení nejen hlavních hvězd letošního ročníku, kapel Tublatanka, Katapult, Desmod a zpěvačky Ewy Farne, ale ocenili i odvážné sportovní výkony, které předvedli akrobaté na trampolínách. Úspěch slavila také návštěva nových hokejových posil přerovských Zubrů, proběhlo focení s diváky i autogramiáda. Třešničkou na dortu pak byl závěrečný ohňostroj.
Obr. Nové hokejové posily přerovských Zubrů
Ani v letošním roce nechyběly exkurze do pivovaru. Velký zájem byl i o divácké soutěže, především tzv. ZUBR TOWER neboli stavbu věže z přepravek. Vítěz z řad účastníků soutěží si odnesl hlavní cenu, kterou byl tandemový seskok.
Obr. O exkurze do pivovaru byl velký zájem
„I v letošním roce přispěli návštěvníci svojí účastí na dobročinné účely. Těší mě, že mohu oznámit, že pivovar Zubr část výtěžku ze vstupného věnuje dvěma neziskovým organizacím. Po 15 000 Kč získají organizace TyfloCentrum a Armáda spásy,“ doplňuje Tomáš Pluháček.
Obr. Atmosféra byla výborná
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.