Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

COLOURS MAJÍ SVĚTOVÉ PRVENSTVÍ – VLASTNÍHO SLÁDKA

COLOURS MAJÍ SVĚTOVÉ PRVENSTVÍ – VLASTNÍHO SLÁDKA

30. 6. 2015 - PLZEŇ - Boří hranice, hledá nové cesty, pořád se zlepšuje. Takový je festival Colours of Ostrava. A letos přináší novinku, která pomůže všem návštěvníkům si festival ještě více užít.

Organizační tým posílí oficiální Festivalový sládek. Festival tak bude nejspíš prvním na světě, který má sládka ve svém středu. Zkušený pivovarský odborník Zdeněk Baszczyňski z pivovaru Radegast se bude celé čtyři dny starat o kvalitu piva a pivního servisu na festivalu. A čeká ho pořádná šichta.

Co konkrétně bude mít Festivalový sládek na starost?

Dohled nad výčepy

Festivalový sládek bude průběžně u všech výčepů kontrolovat, jestli pivo chutná, jak má, zda má ideální teplotu a je správně načepované. Pokud bude vše v pořádku, označí výčep jeho vlastní unikátní značkou.

Škola čepování, setkání u piva

V unikátní hospodě Radegast Pub se budou moci návštěvníci festivalu pod vedením Festivalového sládka naučit správně čepovat pivo. Poté budou mít šanci zajít se sládkem „na jedno“ a probrat vše o pivu a jeho čepování.

Naražení prvního sudu

První den festivalu narazí Festivalový sládek na pódiu první sud. Symbolicky tak zahájí čepování piva v areálu Colours of Ostrava.

Pivo pro kapely

Pro kapely z celého světa bude mít Festivalový sládek připravené pivo Radegast.

Online

Před festivalem bude sládek připravený odpovídat na otázky o pivu přes oficiální facebookový profil pořadatelů.

Kdo je Zdeněk Baszczynski?

Zkušený pivovarský odborník, který celý svůj život zasvětil pivu. V pivovaru Radegast pracuje s jednou přestávkou od roku 1971. Prošel všemi jeho částmi, od sladovny přes varnu po stáčírny. Několik let šéfoval sudové stáčírně. Vaření piva zná dokonale a v celém oboru má obrovský přehled.  V roce 2008 byl jmenován obchodním sládkem pivovaru Radegast.

„Mou každodenní prací je pomáhat výčepním piva Radegast po celé ČR ve zlepšování péče o naše pivo a jeho čepování. Hospod je hodně, času málo, takže jsem dlouho zvažoval, zda vzít tuto roli Festivalového sládka. Pro rozhodl fakt, že na Festival přijedou tisíce lidí z celé ČR i ze zahraničí, a tak to beru jako dobrou příležitost je seznámit s naším pivem, jeho kvalitou, výrobou i historií. Doufám, že se pro ně Radegast stane oblíbenou „hudbou“, kterou pak budou „poslouchat“ každý den,“ řekl s úsměvem Festivalový sládek Colours of Ostrava 2015 Zdeněk Baszczyňski.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.prazdroj.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz