10. 7. 2015 - Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, pobočka Severní Morava a Slezsko a Výstaviště Flora Olomouc pořádají 1. ročník Mistrovství Moravy a Slezska ve vaření kotlíkových gulášů.
Soutěž 2-5 členných týmů jak amatérů, tak profesionálních kuchařů, o nejchutnější guláš, uvařený v kotlíku na ohni. Porota bude přihlížet k originalitě ingrediencí, aranžmá a úpravě stolu, jednotnému úboru a image týmu. Cílem této soutěže je setkání kolegů z Asociace kuchařů ČR a uvaření u nás tak oblíbeného pokrmu, guláše, tradičním způsobem, v kotlíku na ohni.
Soutěžním úkolem je připravit jakékoliv množství guláše v kotlíku, nejméně však 5 litrů, a předat hodnotící jury 2 degustační porce.
Předem může být nakrájené i naložené maso, očištěná a omytá zelenina (ne nakrájená).
Můžete mít s sebou uvařený vývar.
Čas na uvaření jsou 4 hodiny. Více info zde.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.