Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Vsetín si připomene slavnostmi svou templářskou minulost

Vsetín si připomene slavnostmi svou templářskou minulost

10. 8. 2015 - VSETÍN – Svou templářskou minulost si připomene město Vsetín. V neděli 16. srpna se zde uskuteční už pátý ročník Templářských slavností. Program začne v 14:00 a potrvá do 20:00.

Vsetín je jedním mála sídel v ČR, která jsou prokazatelně s tímto bojovným rytířským řádem spjata. Slavnosti tento historický odkaz připomenou. Dějištěm bude Zámecký park a Horní náměstí.

Od 14:00 si budou moci návštěvníci vyzkoušet ražbu mincí či střelbu z luku, gurmáni si pochutnají na středověké kuchyni a pro zájemce je připravena exkurze s průvodcem v kostele Nanebevzetí Panny Marie.

Za doprovodu středověké hudby předvedou své umění šermířské skupiny Templári z hradu Bagras, Alternus a Taurus. Připraveno bude i žonglérské vystoupení Ardor Viridis.

Děti se mohou těšit na pohádky Loutkového divadla Kohútek, na trenažéry rytířských dovedností, skákací hrad nebo jízdu na koni. Pro dospělé je přichystána řada soutěží – například hod podkovou či házení balvanem.

V zámeckém parku návštěvníci uvidí přehlídku historických kostýmů, v zahradních prostorách farnosti můžete pozorovat Slunce, na Maštaliskách proběhne výstava středověkých tisků a Centrum pro rodinu Spolu se promění v komiksovou dílnu.

Vstupné na akci stojí 40 Kč pro dospělé, senioři, studenti a děti od 3 let zaplatí 30 Kč. Kdo přijde ve středověkém kostýmu, bude mít vstup zdarma.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.vychodni-morava.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz