Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Whisky Life! Prague 2015

Whisky Life! Prague 2015

17. 8. 2015 - PRAHA - Víte, kde si můžete zakoupit ochutnávku širokého výběru whisky za minimální ceny? Na Whisky Life! Prague 2015.

Jako každoročně budou v rámci akce otevřeny a nabídnuty k ochutnávce whisky lahve, které se sem ještě ani nedováží a to vše za minimální degustační ceny - násobky 30,- Kč.Třetí ročník festivalu Whisky Life! Prague se letos uskuteční už ve větších prostorách a to ve dnech 6. a 7. listopadu v Betlémské kapli v Praze.

Zajímavou spojitostí je, že Kaple Betlémská byla postavena v roce 1391 na místě bývalé sladovny a slad je taktéž nezbytnou součástí výroby whisky, tzv. „vody života“.

Tento rok si zároveň připomínáme dvě historická výročí - 600 let od upálení Mistra Jana Husa a zároveň 610 let od první doložené písemné zmínky o whisky v Irsku.

Exkluzivním hostem letošního festivalu bude “Whisky Man of the Year 2011 a 2012” John Lamond. John Lamond je jedním z předních světových autorit na whisky, autor knihy " The Malt Whisky File" a dalších odborných publikací.

Pod jeho vedením se bude během večerních masterclass pod názvem „Small Highlanders„ a „Výběrové Skotské blended„ ochutnávat vždy 6 - 7 druhů whisky – více na webu festivalu www.whiskylifeprague.cz, kde naleznete také seznam dalších hodnotných masterclass a možnost jejich rezervace.

Whisky, koktejly, pivo, káva…

Festivalu se tak jako už každoročně zúčastní významní čeští distributoři, jejich značky a hosté - letos Tomatin, Duncan Taylor Scotch Limited, The Lost Distillery Company, Kavalan whisky, společnost Gurlex představí Nestville whisky, dále Rémy–Cointreau, Premier Wines, Pernod-Ricard, Warehouse 1, Rudolf Jelínek, Stock Plzeň, Glentyn(e), Fous Spirits a další ..

Návštěvníci se však mohou těšit i na zajímavé příbuzné produkty, např. pivo z pivovaru ČZU Suchdolský Jeník, ručně dělané čokoládové pralinky Passion Chocolate, pravé anglické koláče Smith‘s pies , překapávanou kávu společnosti Rebel Bean, výtečné whisky koktejly v podání barmanů Bugsy‘s baru. Prezentovat se také bude stylové pánské holičství Barber‘s Wife a Hair Fashion Point, doutníky a dýmky a samozřejmě nebude chybět ani klavírní doprovod a Skotské dudy. Vstupenky na akci jsou již nyní k dostání v síti Ticketstream www.ticketstream.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: whiskyfestival@email.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz