Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

V sobotu 22. srpna se v Hustopečích představí nejlepší vína Velkopavlovicka

V sobotu 22. srpna se v Hustopečích představí nejlepší vína Velkopavlovicka

19. 8. 2015 - HUSTOPEČE - Sobota 22. srpna patří nejlepším vínům, která se zúčastnila Národní soutěže vín velkopavlovické vinařské podoblasti. Výstava vín proběhne od 14 hodin ve společenském domě v Herbenově ulici v Hustopečích.

Návštěvníci se mohou těšit na Šampiona, vítěze jednotlivých kategorií a dalších bezmála 400 vín s původem hroznů ve velkopavlovické vinařské podoblasti. To vše za doprovodu cimbálové muziky a folklórních vystoupení.

Šampionem velkopavlovické vinařské podoblasti se stal Cabernet Moravia GALLERY 2013, jakostní víno odrůdové z vinařství PATRIA Kobylí, a. s.

Vítězové kategorií:

Kategorie A - bílá vína suchá a polosuchá

* Chardonnay 2013, výběr z hroznů z vinařství Velkobílovická vína s. r. o.

Kategorie B - bílá polosladká

* Rulandské bílé 2013, výběr z hroznů z VINAŘSTVÍ ŠABATA s. r. o.

Kategorie C - sladká vína (bílá, růžová i červená)

* Cuvée Bobulky od kapličky 2013, slámové víno Oldřicha Drápala

Kategorie D - růžová vína

* Rosé Trkmanska 2014, VOC Modré hory vinařství VÍNO J. STÁVEK

Kategorie E - červená suchá a polosuchá vína

* Cabernet Moravia GALLERY 2013, jakostní víno odrůdové z vinařství PATRIA Kobylí, a. s.

Kategorie G – jakostní šumivá vína

* Bohemia Sekt Prestige Chardonnay brut 2013, jakostní šumivé víno s.o. vinařství BOHEMIA SEKT, s. r. o.

Nejlepší kolekce: PATRIA Kobylí, a. s.

Výstava Národní soutěže vín velkopavlovické vinařské podoblasti navazuje na hodnocení, jenž proběhlo 10. a 11. srpna 2015 pod garancí Svazu vinařů ČR, za organizačního zajištění Národním vinařským centrem a za finanční podpory Vinařského fondu.

A co dál? Salon vín – národní soutěž vín

Hodnocením vín velkopavlovické vinařské podoblasti pokračuje seriál podoblastních nominačních kol naší největší a nejvyšší soutěže vín. Postoupivší vína ze všech vinařských podoblastí a oblasti Čechy ohodnotí odborná porota v listopadu a vybere z nich 200 finalistů. Mezi nimi se pak hned v prosinci rozhodne o absolutním Šampionovi, vítězích kategorií, nejlepší kolekci, medailistech a složení prestižního Salonu vín - stovce nejlépe hodnocených vín České republiky. Ta bude následně umístěna v degustační expozici státního zámku ve Valticích.

Velkopavlovická vinařská podoblast je krajina s členitým reliéfem, která severně od Velkých Bílovic stoupá do kopců Hustopečské pahorkatiny a pak v úrodných rovinách pozvolna klesá až k Brnu. Patří k nejslunnějším a nejteplejším místům České republiky, a proto se proslavila mimořádnými červenými víny, zejména Svatovavřineckým a Frankovkou. V severní části se daří také bílým odrůdám – Veltlínskému zelenému, Rulandskému šedému, Tramínu červenému, Pálavě a Muškátu moravskému.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: j.skrletova@omnimedia.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz