31. 8. 2015 - PŘEROV - Loňská premiéra česání chmele na Florykově chmelnici v Čekyni zahájila novou tradici pivovaru Zubr.
I letos se zde sešli zaměstnanci pivovaru v čele se sládkovou i ředitelem, aby společně načesali Žatecký poloraný červeňák, kterému se v tršické chmelařské oblasti skvěle daří. Ten bude použit na speciální várku jedenáctistupňového ležáku Zubr Grand.
„Tento tradiční jemný aromatický chmel, který do Granda dávkujeme hned čtyřikrát, dává pivu jedinečnou chuť i příjemné chmelové aroma. Výběr odrůdy chmele je pro pivo naprosto zásadní a zde na Tršicku se pěstuje jeden z nejlepších na světě,“ říká Nataša Rousková, sládková pivovaru Zubr.
„Speciální edici Granda z první várky čerstvě načesaného chmele budou moci příznivci piva Zubr ochutnat již na konci října, kdy bude stočen do sudů a distribuován do vybraných restauračních zařízení,“ doplňuje Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.
Zubr Grand již příští měsíc oslaví své první narozeniny a za tu dobu se stal nejprodávanějším pivem přerovského pivovaru. Při přípravě receptury se Nataša Rousková nechala inspirovat prvorepublikovou recepturou a velký důraz je kladen na použité suroviny. Kromě tršického chmele jsou to další regionální suroviny - hanácké slady, které díky svým parametrům a půdním podmínkám patří k nejkvalitnějším sladům v České republice a voda z tovačovských jezer, jenž splňuje přísné parametry kojenecké vody.
„Rostoucí obliba Granda potvrzuje současný trend, kdy spotřebitelé dávají přednost jedenáctistupňovým pivům s výraznou chmelovou chutí, které jsou uvařeny podle tradičních postupů z kvalitních surovin,“ uzavírá Tomáš Pluháček.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.