Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Víno VOC Znojmo se stalo již podruhé Šampionem Národní soutěže vín znojemské vinařské podoblasti

Víno VOC Znojmo se stalo již podruhé Šampionem Národní soutěže vín znojemské vinařské podoblasti

1. 9. 2015 - ZNOJMO - Nejstarší moravské VOC slaví už podruhé za sebou nejvyšší úspěch v Národní soutěži vín znojemské vinařské podoblasti a potvrzuje, že značka VOC se stala etalonem kvality. Šampionem znojemské vinařské podoblasti se stalo Veltlínské zelené 2014 VOC Znojmo z VINAŘSTVÍ WALDBERG VRBOVEC, s. r. o.

Národní soutěž vín, nejvyšší a největší soutěž vín v České republice, probíhá pod garancí Svazu vinařů ČR, za organizačního zajištění Národním vinařským centrem a za finanční podpory Vinařského fondu.

Vítězné Veltlínské zelené 2014 VOC Znojmo se zároveň stalo vítězem kategorie bílých suchých a polosuchých vín.

„Toto Veltlínské zelené pochází z viniční trati Slunný vrch v obci Vrbovec. Je zelenkavě zlatavé barvy, má intenzivní typicky kořenitou vůni s květinovým nádechem a v jeho chuti můžeme najít jemnou ovocnost s pepřnatě-mandlovými tóny,“ popsal Šampiona sklepmistr Ing. Pavel Filipovszki z VINAŘSTVÍ WALDBERG VRBOVEC.

Víno VOC Znojmo navíc ovládlo navíc i kategorii bílých polosladkých vín, ve které zvítězil Ryzlink rýnský 2013 VOC Znojmo – Vinařství LAHOFER, a. s.

Do soutěže přihlásilo 31 vinařů a vinařských firem 255 vzorků. Komise udělila celkem 46 zlatých (o 19 více než vloni), 32 stříbrných a 6 bronzových medailí. Celkem 199 vín dále postoupilo do celostátních kol soutěže, kde se utkají o prestižní místo v Salonu vín ČR a titul absolutního Šampiona.

Šampion a vítěz kategorie A - bílá vína suchá a polosuchá

* Veltlínské zelené 2014 VOC Znojmo – VINAŘSTVÍ WALDBERG VRBOVEC, s. r. o.

Kategorie B - bílá vína polosladká

* Ryzlink rýnský 2013 VOC Znojmo – Vinařství LAHOFER, a. s.

Kategorie C - sladká vína (bílá, růžová i červená)

* Tramín červený 2005 výběr z bobulí – ZNOVÍN ZNOJMO, a. s.

Kategorie D - růžová vína

* PLACIDUS rosé classic 2014 jakostní víno známkové – Rajhradské klášterní, s. r. o.

Kategorie E - červená vína suchá a polosuchá vína

* Svatovavřinecké 2013 jakostní víno odrůdové - Ing. Ladislav Musil

Kategorie F - červená vína polosladká vína

* Zweigeltrebe 2011 výběr z hroznů – Vinařství Hulata

Kategorie G - jakostní šumivá vína

* Bohemia Sekt Prestige Chardonnay brut 2013 jakostní šumivé víno s.o. - BOHEMIA SEKT, s. r. o.

 

Nejlepší kolekce: Vinselekt Michlovský, a. s.

Výstava vín pro veřejnost

Výstava více než 250 vín účastnících se Národní soutěže vín – znojemské vinařské podoblasti proběhne v sobotu 5. září od 13 hod. v kulturním domě v Dolních Kounicích. Výstava probíhá souběžně s historickými slavnostmi Rosa Coeli města Dolní Kounice, takže na návštěvníky čeká kromě samotné výstavy další atraktivní program městských slavností.

Znojemská vinařská podoblast vděčí za svá chuťově plná a svěží aromatická bílá vína ideálním přírodním a klimatickým podmínkám. Studené větry z nedaleké vrchoviny spolu s termoregulačním vlivem řek dávají znojemským vínům nezaměnitelnou kořenitou chuť. Díky střídání slunečných dnů a chladnějších nocí hrozny sice zrají pomaleji, ale zato si uchovávají aromatické látky a dosahují vysoké jakosti. Nejlepších výsledků zde vinaři tradičně dosahují s Veltlínských zeleným, Ryzlinkem rýnským, Müllerem Thurgau a Sauvignonem. Červené barvy hájí zejména Svatovavřinecké a Frankovka.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: j.skrletova@omnimedia.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz