Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Cocktail international aneb festival vědy gastronomického prožitku odstartuje sezónu

Cocktail international aneb festival vědy gastronomického prožitku odstartuje sezónu

Brno, 5. srpna 2015 – Spirit bar přiveze do jihomoravské metropole světové barmany a pod názvem Cocktail international se tak uskuteční již druhý ročník festivalu míchaných drinků, který návštěvníky provede historií cocktailové kultury.

Celkem 9 unikátních barů, mnoho rozdílných barových stylů, více než osmdesát epických cocktailů, které ovlivnily svět mixologie a přes 20 nadšených barmanů se zkušenostmi z nejrůznějších koutů světa opanují atraktivní prostor venkovní terasy a foyer Janáčkova divadla v pátek 4. září 2015. První cocktaily se začnou podávat s odbitím zvonů v 15:00.

Barmani návštěvníky provedou základními pilíři historie cocktailů, širokou paletou chutí a moderními trendy míchaní nápojů. Důležitou součástí festivalu bude bohatý hudební program, který snoubí moderní klubovou hudbu s klasikou. V line upu se objeví několik předních DJů jako například Mehdi nebo Tosuya. Určitě přijde i Janáček. Úkolem DJů totiž bude v rámci své performance smíchat hudbu Leoše Janáčka s jiným moderním žánrem. Cocktail international není pouhou barovou performance, ale spíš večerní hudebně-gastronomická škola. „Frekventanti“ se vedle kvalitních míchaných nápojů s vyvinutými recepturami, které se vyrovnají vysokým světovým standardům, budou moci seznámit tzv. „vědou gastronomického prožitku“, která je hlavním mottem akce.

Pod tímto slovním spojením se může skrývat mnoho, ale majitel Spirit baru a pořadatel celé akce Filip Netušil pro něj s úsměvem na rtech používá jasnou definici: „VGP je jednoduše komplexní zajištění příjemně stráveného kulturně-společenského času v gastronomickém provozu, což by dle vzoru prvotřídních světových podniků mělo vždy zahrnovat atraktivní a pozitivní přístup barmanů, baristů a obsluhy k zákazníkům, umění vytvoření příjemné rodinné atmosféry podniku za aplikace psychologických, hereckých a mateřských schopností jednotlivců v podniku zaměstnaných, s cílem spokojeného, potažmo šťastného a odpočatého zákazníka v konečné fázi.“

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: lucie.karafiatova@gmail.com
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz