3. 9. 2015 - Výstava historické cukrárny prozradí tajemství starodávné výroby marcipánu, zmrzliny, perníku a pamlsků nejen z první republiky. Retro expozice potrvá až do listopadu.
Jako ve starých cukrárnách to bude od 5. září do 1. listopadu vypadat v přízemních komnatách zámku Slavkov – Austerlitz. V nádherných kulisách zámku se se totiž otevírá výstava s názvem Historické cukrárny.
Návštěvníci se díky ní dozvědí nejen zajímavosti z historie cukrařiny v českých zemích. Těšit se můžou i na odhalení tajemství nejoblíbenějších cukrářských surovin a pamlsků - například marcipánu, perníku nebo zmrzliny.
Výstava se věnuje první polovině 20. století. Do období první republiky nás přenese vybavení a výzdoba interiéru a také nejoblíbenější tehdejší cukrovinky. Zákusky a bonbony vytvořené dle dobových receptů doplní mnohdy již neznámé cukrářské vybavení a prvorepublikové reklamy. Oživením expozice je životní příběh prvorepublikového mistra cukráře a majitele několika brněnských cukráren F. Novotného.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.