Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Miloslava Fialová a Jitka Boráňová jsou nominované na Výroční cenu AHR ČR 2015

Miloslava Fialová a Jitka Boráňová jsou nominované na Výroční cenu AHR ČR 2015

3. 9. 2015 - LUHAČOVICE -Ředitelka ALEXANDRIA**** Spa & Wellness hotelu Ing. Miloslava Fialová a šéfkuchařka tohoto hotelu Jitka Boráňová jsou společně nominované na Výroční cenu AHR (Asociace hotelů a restaurací) ČR 2015 v kategorii Restauratér roku - hotelové restaurace. Za nominací stojí vynikající výsledky hotelu Alexandria, patřícího akciové společnosti Lázně Luhačovice.

Obě nominované se v řídící činnosti vyznačují vysokým pracovním nasazením, odpovědností při plnění svých povinností, inovačním přístupem, příkladným vztahem k hostům, jakož i náročností ke svým spolupracovníkům. Informuje o tom výkonný ředitel Lázní Luhačovice, a. s., Ing. Jiří Dědek, MBA.

„ALEXANDRIA**** Spa & Wellness hotel pod vedením ředitelky Ing. Miloslavy Fialové, získal po rekonstrukci v roce 2010 dvakrát ocenění Czech hotel Awards v oblasti wellness a spa ve Zlínském kraji. Meziročně dosahuje nárůst výkonů, tržeb, obsazenosti pokojů a spokojenosti svých hostů. Na těchto výsledcích se významným způsobem podílí i úroveň gastronomie. Společně s šéfkuchařkou Francouzské restaurace Jitkou Boráňovou mají na zvyšování kvality gastronomických služeb rozhodující podíl. Francouzská restaurace udržující si atmosféru 30. let minulého století patří k vyhlášeným podnikům nejen ve Zlínském kraji. Název Francouzské restaurace je dán způsobem obsluhy, ale zaměření je především na českou kuchyni, místní speciality a původní prvorepublikové recepty. Hlavní, a dnes již málo vídanou předností, je návrat k tradičnímu způsobu obsluhy, včetně dohotovování pokrmů před hostem, flambování či šambrování koňaků.

Restaurace je uvedena v Maurerově výběru, účastní se projektu Czech Specials, gastrofestivalů a pravidelně připravuje tematické brunche a speciální nabídky s využitím sezónních surovin. Díky inovativnímu a kreativnímu přístupu, kdy jsou například wellness pobyty vhodně doplňovány kulinářskými zážitky, se daří s úspěchem oslovit a získávat do Luhačovic novou cílovou skupinu hostů nejen z tuzemska, ale především ze zahraničí. Za tyto aktivity byl hotel oceněn i v letošním ročníku Velké ceny cestovního ruchu,“ říká J. Dědek.

Dále poukazuje na to, že Ing. Miloslava Fialová více než dvacet let působí v akciové společnosti Lázně Luhačovice, kde s úspěchem zahajovala provoz a sedm let řídila čtyřhvězdičkový hotel Jurkovičův dům a nyní své zkušenosti plně využívá v hotelu Alexandria. Při zaměstnání vystudovala Vysokou školu cestovního ruchu, hotelnictví a lázeňství v Praze, Vysokou školu hotelovou v Praze 8, a získala tak nejvyšší vzdělání v oboru.


„Ve své práci uplatňuje teoretické znalosti, které si doplňuje také účastí na vzdělávacích akcích AHR ČR. Její aktivity dlouhodobě překračují hranice hotelu. Vedle samotného řízení úspěšného hotelu se angažuje v podpoře, rozvoji a propagaci moderní gastronomie a cestovního ruchu v příhraničním regionu. Aktivně se zasadila o zahájení spolupráce s AHR ČR a Czech Tourismem spoluorganizací vzdělávacích seminářů konaných na půdě hotelu. Vzdělávání slouží ke zvyšování odbornosti a profesionální dovednosti nejen pro vlastní spolupracovníky, ale často i konkurenčním subjektům regionu. V řadě případů se jedná o zvyšování kvalifikace u pracovníků hotelů, které vznikly v posledních letech díky finanční podpoře ROP. Své znalosti a zkušenosti nezištně předává rovněž v rámci lektorské činnosti na Univerzitě T. Bati ve Zlíně,“ konstatuje J. Dědek.

Doplňuje, že Jitka Boráňová pracovala od roku 2003 jako šéfkuchařka hotelu Jurkovičův dům a v roce 2010 zaujala stejnou pozici také v hotelu Alexandria, kde vede tým 6 kuchařů a zodpovídá za provoz kuchyně a výrobu veškerých pokrmů pro všechna odbytová střediska (Francouzská restaurace, hotelová restaurace, noční klub a lobby bar). ,,Kromě řady kurzů a seminářů je absolventkou Kulinářské akademie a je propagátorkou české a zvlášť regionální kuchyně. Za mimořádný přínos, podporu, aktivní spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů ČR a výchovu mladých kuchařů byla letos v březnu oceněna bronzovou medailí M. D. Rettigové,“ uzavírá J. Dědek.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: paperlife.sro2@gmail.com
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz