Štamgast & Gurmán

KRÉMOVÁ POLÉVKA ZE ŠUMAVSKÝCH HŘÍBKŮ

Autor receptu
Radek Šubrt

Recept pro vás uvařil
Radek Šubrt

(na fotografii vlevo)

Počet porcí:
4

Suroviny potřebné na přípravu
300 ml drůbežího vývaru
300 g čerstvých hříbků
2 lžíce hladké mouky
10 ml smetany
100 g másla
Sůl a pepř podle chuti
Bouquet garni
2 lžíce sušených hříbků
Jemné bylinky podle chuti
 

Postup
Z másla a mouky připravíme jišku, kterou zalijeme vývarem a dobře provaříme s částí sušených hub. Vaříme zvolna, postupně dochutíme solí, pepřem, přidáme boquet garni. V další nádobě orestujeme očištěné a nakrájené houby, na které scedíme provařený základ a jen lehce prohřejeme. Smetanu ochutíme lehce solí a nasekanými bylinkami a plníme do šlehačkové nádoby. Ze zbylých sušených hub připravíme v mixeru jemný pudr, který ještě prosejeme přes jemné sítko. Polévku servírujeme v nahřátých šálcích s bylinkovou šlehanou smetanou a houbovým pudrem.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz