8. 9. 2015 - BRNO - Ve čtvrtek 1. října 215 bude probíhat na Výstavišti PVA EXPO Praha Letňany v hale č 7A2 finále soutěže o titul nejlepšího kuchaře České republiky „Kuchař roku 2015/2016“. O titul se utká osm finalistů.
Sláva zvěřině... Soutěžící musí v časovém limitu 4 hodiny připravit tříchodové menu ze sezónních surovin, které bude vycházet z tradiční české gastronomie. Zároveň musí být uvařené moderně. V soutěžním menu musí být použit hřbet z divočáka bez kosti a bažant. Dále musí finalisté použít pět surovin ze spotřebního koše s označením národní značky Klasa.
Do korespondenčního kola se přihlásilo celkem 11 profesionálních kuchařů z celé České republiky. Soutěžní komise vybrala 8 finalistů, kteří splnili kritéria zadání soutěže.
Finalisté soutěže jsou:
Buchwaldek Pavel – šéfkuchař restaurace Zlatá Prahy v Hotelu InterContinental Praha
Douša Přemysl – šéfkuchař restaurace Potrefená husa Albertov Praha
Hlůžek Jan – šéfkuchař Restaurace AIR Club, Praha , FBA spol. s.r.o.
Kourek Tomáš – Corporate executive chef The Pub Praha
Kováč Petr Erin – šéfkuchař Potrefená husa Brno Vaňkovka
Skuhrovec Michal - šéfkuchař Café Lounge, Praha
Smyček Robert – executive chef Sodexo s.r.o.
Voldřich Michal – šéfkuchař Restaurace Beseda, Třeboň
Přijďte podpořit svého favorita.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.