Štamgast & Gurmán

Uzávěrka soutěže „ČESKÝ KAPR 2015“ se blíží

Uzávěrka  soutěže „ČESKÝ KAPR 2015“  se blíží

11. 9. 2015 - Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, regionální pobočka Šumava ve spolupráci s Gastrofest České Budějovice pořádají 10. ročník soutěže ČESKÝ KAPR - na téma Český kapr s košíkem bylinek.

Pravidla soutěže a její podmínky pro účast v soutěži

Do soutěže se mohou přihlásit všichni profesionální kuchaři a kuchařky v kategorii SENIOR a žáci a studenti HŠ, SOŠ a SOU včetně nečlenů AKC ČR, jejichž věk v den finále nepřesáhne 21 let (narozeni do 11. 11. 1994) v kategorii JUNIOR. 

Závaznou přihlášku pro danou kategorii je nutné zaslat do 25.9. 2015 v elektronické podobě na adresu – email: slui@email.cz

Soutěž se skládá ze dvou částí

1. Korespondenční část – soutěžící zašle vyplněnou přihlášku, zpracované kalkulace, technologické postupy a fotografii pokrmu. 
Uzávěrka korespondenční části je 25.9.2015. 
O postupu do finále budou soutěžící informováni telefonicky a písemně do 30.10. 2015. 
Startovné 700,-Kč /včt.DPH– zaplatí vybraní finalisté na místě. 

2. Praktická část – Do finále postoupí 6 juniorů a 6 seniorů z korespondenční části. 
6 juniorů – losování pořadí proběhne ve čtvrtek 12.11.2015 
6 seniorů – losování pořadí proběhne v pátek 13.11.2015 
Korespondenční část - Soutěžní zadání: 
Soutěžící vypracuje materiálovou kalkulaci na 4 porcí / pro talířové podávání/ 
s fotografií hlavního jídla na bílém porcelánu. 
Účastníci finále musí připravit stejné hlavní jídlo shodné z 1. kola.

Zadání soutěžního výrobku

Hlavní jídlo s přílohou na 4 porce s použitím dominantní suroviny filet z kapra, a vylosované   
bylinky z tajného koše. Nutno použít aspoň 150g filetu z kapra. Jídlo lze doplnit i jinou rybou, nebo masem. Pokrm je součástí tříchodového menu. Váha jedné porce masa nepřesáhne 250g.

Praktická část:

- vyhotovení 4 porcí pokrmu včetně přílohy před veřejností 
- časový limit na přípravu a výrobu soutěžního výrobku včetně výdeje je 45 minut + 5 minut na úklid                                     pracoviště 
- prezentace na jednotném porcelánu / klubový neboli talíř na speciality, který dodá pořadatel – kulatý talíř 31cm, bílý bez dekoru. 
- suroviny na přípravu si zajišťuje a hradí soutěžící sám, dominantní surovina bude přidělena na místě 
- soutěžící je povinen přivézt si veškeré pracovní pomůcky 
- studio bude vybaveno konvektomatem, elektrickým sporákem, holdomatem, dřezem s tekoucí vodou, pracovní plochou a elektrickou přípojkou na 220 V. 

Zásady pro hodnocení:

Písemná část

- vypracování kalkulace 
- použití povinné dominantní suroviny filet z kapra 
- celkový dojem 
- novátorství, kreativita

Finále – praktická část

- organizace práce 
- čistota pracoviště, hygiena 
- osobní zručnost 
- moderní technika a postupy 
- celkový dojem 
- nápaditost 
- vůně a chuť výrobku 
- skladba a barevnost výrobku 
- presentace na talíři 
- dodržení časového limitu 
- vyváženost výrobku

Ceny

Po sečtení výsledků porotou budou vyhlášeny výsledky soutěže a předány ceny vítězům. Vítězem se stane soutěžící, který získá největší počet bodů po sečtení bodových hodnocení od všech porotců.

Vyhodnocení odbornou porotou je konečné a závazné. Vymáhání výher právní cestou je vyloučeno.

Fotografie a kalkulace jídel jsou plně k dispozici pořadateli soutěže.

Vyhodnocení:

1. místo pohár, diplom, věcná cena 
2. místo: pohár, diplom, věcná cena 
3. místo: pohár, diplom, věcná cena 

Případné dotazy na tel. č. 606 244 780 p. Pítra nebo e-mail: sumava@akc.cz 
slui@email.cz.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.akc.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz