14. 9. 2015 - KROMĚŘÍŽ - V 1. Selském pivovárku uvařili čerstvou várku vídeňského ležáku, který je v prodeji od víkendu! Jak o něm mluví ředitel a sládek pivovaru v jedné osobě Tomáš Váňa?
„Po delší době jsme opět uvařil "vídeňák". Na zkoušku jsme jej chmelili i za studena. Někteří puristé nám vyčtou, že tento postup do vídeňského ležáku nepatří, ale já na to nedbám. Výsledek totiž hovoří sám za vše. Vynikající, jemná, sladovo-chmelově vyvážena chuť a měděná barva stojí za to. Je to podobné, jako byste výtečný slepičí vývar nakonec okořenili špetkou libečku.“
EPM: 12.6 %
Alkohol: 4.5 %
IBU: 30
Wikipedie definuje vídeňský ležák takto: pivo polotmavé rudé barvy s jemně nahořklou kořeněnou chutí.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.