16. 9. 2015 - VELKÉ LOSINY - Moudrost říká, že: „Není nad dobrého přítele. Kromě dobrého přítele s čokoládou.“ Snad i proto má Janča Kašparová z Velkých Losin tolik přátel. Její čokoláda a dobroty z ní vytvořené mluví za ni.
A protože dobrých přátel a dobré čokolády není nikdy dost a do malé velkolosinské pralinkárny by se určitě všichni nevešli, zrodil se v její hlavě sen: Čokoládový festival.
Festival, který právě připravujeme, chce oslovit Vás všechny, kteří milujete lahodné pokrmy, a to nejen z čokolády. Vás, kteří máte rádi nádhernou krajinu podhůří Jeseníků a tušíte, že lázeňské místo Velké Losiny je čím dál hezčí. Vás, kteří nejen rádi jíte, ale rádi se i hýbete.
Je úplně jedno jestli je Vám pět nebo už si užíváte důchodu, festival Čokoládové lázně aneb čokoláda v pohybu (26.-27.9.2015) je pro všechny, kteří vědí, že život se má měřit na zážitky.
Soutěže pro profíky i amatéry
Soutěžit se bude v těchto kategoriích:
I. Profesionálové senioři, pedagogové cukrářského oboru
Prokázání IČ
II. Juniorská kategorie – studenti cukrářského oboru
Prokázání IČ
III. Amatérští nadšenci
Nepodnikají v gastronomickém oboru, ale umí
Zadání pro výrobu exponátu pro kategorii I., II. a III.
SLAVNOSTNÍ VÝROBEK
Soutěžící má za úkol připravit exponát (maketu) o maximálních rozměrech základny 50x50cm a maximální výšce 80cm uložené na podložce.
Téma - atraktivně ztvárnit vše k Velkým Losinám (např. lázně a aktivity, cestujeme do lázní, Papírna Velké Losiny, knihy, krabičky, kalendáře, stůl, kalamář, zámek Velké Losiny a vše co k této památce má vazbu).
Všechny exponáty budou laděny do barvy čokoládové nebo kombinací čokoládové, bílé či smetanové.
Na dohotovení nejedlé (makety) je možné použít - modelovací čokoládovou hmotu, plastický cukr a jiné hmoty používané na dohotovení dortů různých tvarů a monumentů.
Povolené jsou – floristické pásky, umělé pestíky, drátky na prostorové ozdoby.
Při dohotovení je možné použít pro atraktivnost vzhledu zlatou, měděnou, bronzovou, rubínovou a stříbrnou jedlou barvu.
Přihláška musí být zaslána do 23. září 2015 do 24 hodin na e- mail: kasparova.ja@centrum.cz
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.