Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Den kávy na zlínském zámku přináší skvělý program

Den kávy na zlínském zámku přináší skvělý program

23. 9. 2015 - ZLÍN - Kávová osvěta Týdne kávy se rozšířila daleko za hranice jihomoravské metropole a ve Zlínském kraji zvláště. Letos proto Zlín prožije 3. října vlastní Den kávy Zlín 2015. V budově zámku se bude degustovat káva a zúčastnit se můžete také zajímavých přednášek od kávových profesionálů.

Kávou provoněná oslava v Zámku Zlín slibuje pestrý program, který běžné milovníky tohoto moku provede především rozmanitými chutěmi a vůněmi kávy. Zámek na jeden den obsadí stánky lokálních pražíren, u nichž budete moci ochutnávat nejen espresso či cappuccino, ale také filtrovanou kávu připravenou různými způsoby.

Rozšiřovat kávové obzory lze však nejen degustací kávy. S sebou si totiž z Mini Trhů kávy můžete odnést také kávová zrna, mlýnky, moka konvičky, dripy a další pomůcky na přípravu kávy včetně cenných rad o jejich výhodách a používání. Pro ty, kteří se chtějí o světě kávy dozvědět ještě více, nebude chybět ani slovo odborníka. Vybírat můžete z kontinuálně probíhajících přednášek profesionálů a předních (nejen) českých osobností v oboru.

Vstupné na Den kávy na Zlínském zámku stojí pouhých 50 Kč a vstupenky zakoupíte na místě. V ceně je vstupné na všechny přednášky a možnost degustací kávy za zvýhodněnou cenu u všech prezentovaných pražíren.

Přemýšlíte o tom, kdo a jaké úsilí stojí za vaším šálkem kávy? Na Dnu kávy Zlín budete mít skutečně výjimečnou příležitost vyslechnout si povídání o kávovém světě v zemi s největší produkcí kávy na světě z úst předního brazilského baristy a kávového odborníka Marcela Wesley Babinski. Ten totiž přiletí až z brazilské metropole São Paulo, aby v Brně oslavil Mezinárodní den kávy na největším kávovém festivalu v České republice – Týdnu kávy.

Slyšeli jste někdy o džezvě, ale nevíte, co si pod tím máte představit? Anna Mrázová, která v roce 2014 vyhrála druhé místo ve světovém šampionátu přípravy kávy v džezvě, vám o tomto netradičním způsobu příprav kávy povypráví. Štěpán Neubauer, koordinátor Speciality Coffee Association of Europe pro Českou republiku (SCAE), zase bude hovořit o tom, proč mít v dobré restauraci výběrovou kávu (a co to stojí). Coffee to Home, služba poskytující svým zákazníkům měsíční předplatné degustačních balíčků káv z nejlepších českých a slovenských pražíren, vás zasvětí do alternativních způsobů přípravy kávy. A o tom, že káva není jen business a že každý má rád svou kávu, tak jak mu chutná, bude vyprávět Martin Roučka.

Ochutnávejte svět kávy během celého týdne 1. - 7. října v zapojených kavárnách nejen ve Zlíně, ale také Napajedlích, Uherském Hradišti, Huštěnovicích, Uherském Brodě a Kroměříži. Udělejte si čas a přijďte objevovat v sobotu 3. října rozmanitý svět kávy na Zámek Zlín. Kompletní program Dne kávy Zlín hledejte na webu www.tydenkavy.cz/2015/zlin

Den kávy Zlín 2015 se koná pod záštitou neziskové organizace Kulturárium, o. s. ve spolupráci s Kávovými listy, společností KAVA TEAM s.r.o. a časopisem Štamgast & Gurmán.

PROGRAM DNE KÁVY

10:00 – 18:00 minitrh kávy

prezentace účastníků kávových trhů a ochutnávky

11:00 Martin Roučka
Káva není jenom Byznys (Naše práce nám voní) www.omnesproducts.cz/ 60 minut

12:30 Anna Mrázová
Džezva a mocca konvička Zajímá vás, jak se dá netradičně připravit káva? Slyšeli jste někdy o džezvě, ale nevíte, co si pod tím máte představit? Pak je tato přednáška přímo pro vás, protože právě zde se dozvíte, jak se připravuje káva méně známými způsoby. cca 45 minut i s diskuzí.

Are you interested in an unconventional coffee  preparation? Have you heard about a coffee jezve but you still don't know what it is? Then this lecture is especially for you! You will learn how to make coffee in less known ways.

13:45 Štěpán Neubauer, SCAE
Last impression. Proč mít v dobré restauraci výběrovou kávu (a co to stojí)? Prvnímu dojmu se v dobrých restauracích věnuje velká pozornost. Host, který má dobrý první dojem více odpouští i utrácí. Dojmu poslednímu se pozornost nevěnuje téměř žádná. Je přitom nejméně stejně důležitý. Velkou měrou rozhoduje o tom, jestli se host vrátí. Káva je často médiem tohoto posledního dojmu. I jí je v dobrých podnicích věnována minimální potřebná pozornost. Jak moc je "last impression" důležitý? A jak jej pomocí péči o kávu změnit? A kolik taková věc stojí? O tom všem bude přednáška.

cca 20 minut + diskuze

First impression in fine restaurants is really important. A guest who is under a good impression forgives more and spends more. On the other hand, last impression is not discussed at all. Nevertheless, it is at least of the same importance. It decides if the guest returns or not. And the coffee is a mediator of this last impression. Good restaurants and cafés pay at least minimal attention to the coffee itself. How important is the last impression? And how to change this feeling via coffee? And how much does it cost? All these topics will be covered in this lecture.

14:30 Coffee to Home
Alternativní příprava kávy - Jak na magii kávových přístrojů www.coffeetohome.cz/
Provedeme vás světem alternativní přípravy kávy a jak ji dělat správně. Jaké jsou druhy přípravy kávy? Proč je mlýnek tak důležitý? Jaké chutě můžeme v kávě vůbec objevovat? Přijďte si nás poslechnout a možná vyhrajete i naši tajnou cenu. 45 minut

15:30 Martin Roučka
Ať nám chutná káva (100 lidí, 100 chutí aneb každý má rád svou kávu) www.omnesproducts.cz/ 60 minut

16:45 Marcelo Wesley Babinski
Kávový svět v Brazílii

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.stamgastagurman.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz