29. 9. 2015 - UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V sobotu 3.10.2015 se od 9.00 hod. opět rozvoní Masarykovo náměstí v Uherském Hradišti slováckými specialitami našich babiček, maminek a tetiček.
Slováckého festivalu chutí a vůní budou moci ochutnat patenty, vdolečky, pečené báleše, slováckou zelňačku, bramborový prejt, domácí zabijačku a řadu dalších tradičních pokrmů včetně vína, vinných moštů a burčáku. Letošním zpestřením celodenního folklorního programu festivalu bude prezentace pilotního dílu nového pořadu o vaření nazvanýŠpetka Slovácka, kde budou v hlavních rolích vařit babičky a tetičky podle receptů z Kuchařek tradičních pokrmů na Slovácku. Součástí Slováckého festivalu chutí a vůní, který realizuje Region Slovácko, sdružení pro rozvoj cestovního ruchu budou i Selské trhy na Mariánském náměstí a pořad o vaření ve Slováckém muzeu nazvaný „Mrkev nejen na oči, chutěmi vám zatočí!“. Nenechte si ujít svátek poctivé tradiční slovácké kuchyně, dobrého vína a živého folkloru.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.