2. 10. 2015 - ZLÍN - Prostory zámku ve Zlíně budou po celou sobotu protkány omamnou vůní kávy z exotických míst naší planety. Pro návštěvníky je připraven rovněž atraktivní program.
10:00 – 18:00 minitrh kávy
prezentace účastníků kávových trhů a ochutnávky
11:00 Martin Roučka
Káva není jenom Byznys (Naše práce nám voní) www.omnesproducts.cz/ 60 minut
12:30 Anna Mrázová
Džezva a mocca konvička Zajímá vás, jak se dá netradičně připravit káva? Slyšeli jste někdy o džezvě, ale nevíte, co si pod tím máte představit? Pak je tato přednáška přímo pro vás, protože právě zde se dozvíte, jak se připravuje káva méně známými způsoby. cca 45 minut i s diskuzí.
Are you interested in an unconventional coffee preparation? Have you heard about a coffeejezve but you still don't know what it is? Then this lecture is especially for you! You will learn how to make coffee in less known ways.
13:45 Štěpán Neubauer, SCAE
Last impression. Proč mít v dobré restauraci výběrovou kávu (a co to stojí)? Prvnímu dojmu se v dobrých restauracích věnuje velká pozornost. Host, který má dobrý první dojem více odpouští iutrácí. Dojmu poslednímu se pozornost nevěnuje téměř žádná. Je přitom nejméně stejně důležitý. Velkou měrou rozhoduje o tom, jestli se host vrátí. Káva je často médiem tohoto posledního dojmu. I jí je v dobrých podnicích věnována minimální potřebná pozornost. Jak moc je "lastimpression" důležitý? A jak jej pomocí péči o kávu změnit? A kolik taková věc stojí? O tom všem bude přednáška.
cca 20 minut + diskuze
First impression in fine restaurants is really important. A guest who is under a good impression forgives more and spends more. On the other hand, last impression is not discussed at all. Nevertheless, it is at least of the same importance. It decides if the guest returns or not. And the coffee is a mediator of this last impression. Good restaurants and cafés pay at least minimal attention to the coffee itself. How important is the last impression? And how to change this feeling via coffee? And how much does it cost? All these topics will be covered in this lecture.
14:30 Coffee to Home
Alternativní příprava kávy - Jak na magii kávových přístrojů www.coffeetohome.cz/
Provedeme vás světem alternativní přípravy kávy a jak ji dělat správně. Jaké jsou druhy přípravy kávy? Proč je mlýnek tak důležitý? Jaké chutě můžeme v kávě vůbec objevovat? Přijďte si nás poslechnout a možná vyhrajete i naši tajnou cenu. 45 minut
15:30 Martin Roučka
Ať nám chutná káva (100 lidí, 100 chutí aneb každý má rád svou kávu) www.omnesproducts.cz/ 60 minut
16:45 Marcelo Wesley Babinski
Kávový svět v Brazílii
Den kávy Zlín 2015 se koná pod záštitou neziskové organizace Kulturárium, o. s. ve spolupráci s Kávovými listy, společností KAVA TEAM s.r.o. a časopisem Štamgast & Gurmán.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.