6 10. 2015 - PRAHA – Cloud 9 sky bar & lounge, originální pražský bar s úžasným výhledem na Prahu z výšky 40 metrů nad hladinou Vltavy, s radostí představuje šest novinek, které obohatí repertoár prvotřídních koktejlů spolu s řadou vybraných pochoutek.
Nově si v Cloud 9 sky bar & lounge můžete vychutnávat následující koktejly:
* „Made in USA“ – zlatá pětiletá slivovice Rudolf Jelínek, likér D.O.M. Bénédictine, portské víno, suchý vermouth, brusinkový džus. Chuť: kořeněná, suchá, se slaným závěrem
Tento koktejl byl vytvořen na počest zahájení výroby košer slivovice, která se proslavila na zámořských trzích, především v USA. Je vyráběna v souladu s předpisy ortodoxní židovské víry.
* „Altos Margarita“ – Olmeca Altos Tequila Blanco, Cointreau likér, St. Germain Elderflower likér, čerstvá limetová šťáva, bílek. Chuť: sladko-kyselá s bezinkovým závěrem
Přeneste se do mexického zálivu a oddejte se chuti agave z oblasti Jalisco doplněné fascinující vůní bezových květů.
* „Becher Cup“ – Becherovka, Cordial Becherovka, čerstvá limetová šťáva, pomerančový sirup, cukrový sirup, Tonic. Chuť: sladko-kyselá s hořkým nádechem
Becher Cup je jedním z našich „signature“ koktejlů, ve kterém si můžete vychutnat jeden z nejlepších českých likérů. Tento koktejl je založen na originální Becherovce a inovativní Becherovce Cordial, která si získala velkou popularitu.
* „Watermelon Martini“ – Belvedere vodka, čerstvý meloun, cukrový sirup. Chuť: sladká
* „Planter’s Punch“ – tříletý rum Havana Club Anejo, Captain Morgan Dark Rum, Myers´s Rum, pomerančový džus, guava džus, čerstvá limetová šťáva, grenadina. Chuť: sladko-kyselá
* “Virgin Passion Caipi” – pomerančový sirup, čerstvá limetová šťáva, čerstvý pomeranč a maracuja, Perrier minerální voda. Chuť: kyselá se sladko-suchým závěrem
Kromě těchto nových koktejlů byla v Cloud 9 rozšířena a částečně obměněna rovněž nabídka destilátů v sekci rumů či Whisky & Bourbon tak, aby uspokojila požadavky i těch nejnáročnějších hostů. Také vinný list byl obohacen a hosté se mohou těšit na letošní hity proslulých šampaňských domů jako Moet & Chandon a Piper Heidsec. Pro bar charakteristické „signature“ koktejly jako například jedinečné Charisma samozřejmě zůstávají důležitou součástí nabídky.
„Cloud 9 prošel začátkem tohoto roku rozsáhlou rekonstrukcí a nyní nabízí modernější a dynamický vzhled, který dává vyniknout jeho jedinečnému umístění s překrásným výhledem na panorama Prahy,“ řekl Roman Uhlíř, manažer Cloud 9 sky bar & lounge, a dodal: „Jako součást oslav sedmého výročí baru jsme se rozhodli zpestřit také nabídku nápojů a pokrmů.“
Foto: Jehnněčí kotletky s majonézou z dračí mrkve
Michal Buček, šéfkuchař Cloud 9 sky bar & lounge, oživil pod vedením šéfkuchaře Hilton Prague, Franco Luise, nabídku pokrmů o vybrané lahůdky jako například dýňová polévka Hokaido, hovězí tatarák s křupavou rýžovou oplatkou, Buffalo Burrata se šťouchanými brambory, konfitovanými rajčaty a rukolou, jehněčí kotletky s majonézou z dračí mrkve, wrap s vepřovou krkovičkou a jablečnou šťávou nebo grilovaná chobotnice s kuskusem a omáčkou Roja.
Foto: Hovězí tatarák s křupavou rýžovou oplatkou
„Tyto nové pokrmy přinášejí tradiční nabídce baru nový náboj a věřím, že přispějí k celkovému zážitku a prestiži baru Cloud 9,“ říká Michal Buček, šéfkuchař Cloud 9 sky bar & lounge, a dodává: „Vždy mě zajímaly nové kombinace chutí a vůní a doufám, že se o svou vášeň prostřednictvím tohoto pečlivě připraveného menu podělím s našimi hosty.“
Na začátku roku 2015 prošel Cloud 9 rozsáhlou rekonstrukcí a nyní vypadá velice odlišně ve srovnání se vzhledem při otevření před sedmi lety. Autorka této nové koncepce, Helene Novák z Ian Bryan Architects, pracovala s výraznými geometrickými vzory, které dodávají prostoru nové a snadno rozpoznatelné téma, jež doplňuje vzhled loga a korporátní fialové barvy. Prostřednictvím studené škály barev využité na nábytku přes další prvky interiéru včetně speciálně vyrobeného koberce, pracuje design v tandemu se speciálním osvětlením a společně probouzejí bar k jedinečnému nočnímu životu.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.