Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku II získala ocenění

Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku II získala ocenění

20. 10. 2015 - UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Region Slovácko spolu se Slováckým muzeem převzali na 17. ročníku mezinárodního televizního a rozhlasového festivalu Znojemský hrozen ocenění v soutěži „Kuchařská kniha roku“. Ocenění putuje poprvé v historii do Uherského Hradiště a na Slovácko vůbec a patří především všem, kteří se na vzniku této knihy jakkoli podíleli.

Do soutěže bylo přihlášeno více jak šedesát knih, z nichž porota do užšího výběru zařadila pouze 21 titulů z celé České republiky. Knihy byly posuzovány ve třech kategoriích, Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku II uspěla hned ve dvou z nich. Obsadila druhé místo v kategorii „surovinová kuchařka“ a v kategorii „tradiční čeká a regionální kuchařka“ prakticky nenašla konkurenta. V celkovém hodnocení všech titulů se umístila na celkovém čtvrtém místě a za sebou nechala tituly Deník Dity P. 2 či Vaříme podle herbáře z Edice ČT Lindy Rybové a Kateřiny Winterové.

„Pro Region Slovácko má toto ocenění velký význam. Nezanedbatelný je jak velký kus práce, který byl v nejrůznějších koutech našeho regionu odveden, tak i pozitivní ohlasy těch, kteří knihu již doma mají, podle ní vaří a velmi často se tímto prostřednictvím vrací ke kořenům – a to i v případech rodáků žijících v zahraničí, kam tato kniha také putovala. A nezůstáváme jen u knihy. V letošním roce jsme navázali projektem „Toš okoštujte Slovácko…“, který zavádí tradiční jídla na jídelníčky restaurací a pořadem o vaření „Špetka Slovácka“, který natáčí a vysílá TV Slovácko“, jmenuje další počiny v této oblasti Ing. Stanislav Blaha, předseda správní rady Regionu Slovácko a starosta Uherského Hradiště.

Z pohledu hlavního partnera a garanta obsahové stránky kuchařky ředitele Slováckého muzea a místostarosty Uherského Hradiště PhDr. Ivo Frolce má tato kniha rovněž nezanedbatelnou funkci dokumentační. „V dnešní době tradiční strava pomalu mizí z běžných jídelníčků a její zadokumentování v podobě této knihy dalším počinem, jak tradice Slovácka uchovat pro další generace“.

Kniha byla vytvořena na základě úzké spolupráce Regionu Slovácko, Slováckého muzea v Uherském Hradišti, Střední školy průmyslové, hotelové a zdravotnické v Uherském Hradišti za přispění Hotelu Koníček, podpory měst a obcí na Slovácku, regionálních médií a velkého množství jednotlivců a firem, kteří podpořili myšlenku předprodeje voucherů, díky kterým mohla kniha vůbec vzniknout.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: lenka.durdakova@slovacko.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz