Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Svatomartinský košt na zámku

Svatomartinský košt na zámku

28. 10. 2015 - BZENEC - Na Svatomartinský košt na zámku zve o víkendu od 13. do 15. listopadu Zámecké vinařství Bzenec. Vína tohoto vinařství nabízejí trochu noblesy v každé lahvi, takže se bude na co těšit. Svatého Martina tady bude možné přivítat společně s vinaři a se sklenkou Svatomartinského v ruce si projít zámecký park nebo původní zámecké sklepy z 18. století.

Úctyhodná není jen délka jejich chodeb více než 450 metrů, ale především staré ručně vyřezávané sudy, stejně jako degustační místnost s typickým kulatým stolem, za který může pohodlně zasednout až 17 osob. Nechybí ani archivní sklep se studnou Jiřího z Kravař a víny oceněnými v prestižních degustačních soutěžích. Zámečtí vinaři tady uchovávají to nejlepší co mají, proto jsou na své sklepy právem hrdí.

Speciální Svatomartinská kolekce nabídne letošní vína s mladistvou chutí: Svatovavřinecké rosé, Veltlínské červené rané a Müller Thurgau, každé s osobitou charakteristikou. Zatímco Svatovavřinecké rosé zaujme jiskrnou barvou vyzrálých malin, které se promítají také do aroma i chuti, Müller Thurgau nadchne jiskrnou světle žlutou barvou, svěží chutí citrusů a vůní připomínající rozkvetlou louku. Veltlínské červené rané je šťavnaté víno s vůní mandarinek a chutí prvních třešní v kombinaci se žlutými jablky.

Návštěvu Zámeckého vinařství mohou návštěvníci spojit s účastí na Festivalu otevřených sklepů nebo s tradičními Svatomartinskými slavnostmi v Bzenci.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: matulova@ipublicity.eu
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz