Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Ježíškem proti Santa Clausovi

Ježíškem proti Santa Clausovi

25. 11. 2011 - VIZOVICE – Galerie Mariette v předzámčí vizovického zámku nabízí zajímavé novinky. Během adventu až do Vánoc zde bude otevřena Ježíškova jeskyňka.

„Pro Ježíškovu jeskyňku využijeme atraktivně jeden prostor v galerii, který byl až doposud návštěvníkům skryt. A protože celou svojí předvánoční filozofií podporujeme kvalitní, tuzemské vánoční ozdoby a další výrobky, rozhodli jsme se podpořit symbol vánoc, který je pro naši zemi typický – tedy Ježíška. Už jen proto, že se nám nelíbí všudypřítomná rozpínavost komerčního Santa Clause,“ uvedla autorka výstavy Iva Mynářová.
Každou adventní neděli pak bude přímo v galerii malířka zdobit skleněné baňky na přání. Návštěvníci si tak mohou odnést ozdobu s vlastním jménem nebo novoročním přáním. „Nově zde bude také mincíř razit české groše, což může být také hezký vánoční suvenýr. A jako každý rok, i letos přijdou děti z vizovického dětského domova a budou před galerií prodávat svařené víno a čaj za dobrovolný příspěvek s tím, že celý výtěžek pak připadne Domovu. A určitě taky s příchozími zazpívají koledy,“ vypočetl provozovatel galerie Roman Mynář.
Všechny nedělní adventní pořady a doprovodné aktivity začínají vždy v 15 hodin.
Druhou adventní neděli, 4. prosince, přijde do galerie Mariette i svatý Mikuláš s nadílkou perníčků a dalších tradičních dobrot pro děti a poslední - zlatá - adventní neděle, tedy 18. prosince zde bude Betlémská, kdy bude pro příchozí připravena hra Živý betlém o narození Ježíška – s Marií, Josefem, Jezulátkem i pastýři a Třemi králi.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz