Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Jak vyzrát na rýmu, chřipku a jiná onemocnění dýchacích cest

Jak vyzrát na rýmu, chřipku a jiná onemocnění dýchacích cest

4. 11. 2015 - Je tu podzim a blíží se zima, což je „nejlepší čas“ pro onemocnění dýchacích cest a šíření chřipky a jí podobných onemocnění. Nejúčinnější ochranou před chřipkou je očkování. To však nepomůže v případě jiných onemocnění dýchacích cest.

Prevencí je zdravá strava plná vitamínů z ovoce a zeleniny, ale i posilování obranyschopnosti organismu jako otužování, sportování, pravidelný pohyb na čerstvém vzduchu. Pokud však pracujete v kolektivu, nebo tam chodí vaše dítě, často nepomůže nic a jednoduše takové onemocnění „chytnete“ od ostatních. Jsou země, kde zaměstnavatelé potrestají zaměstnance, pokud přijdou do práce s infekčním onemocněním a ohrožují tak ostatní. U nás se často ještě považuje přímo za hrdinství, pokud nemocný člověk chodí do práce, protože se považuje za nenahraditelného. Škody, které takový „hrdina“ způsobí ostatním i sobě například přechozením chřipky, jsou však dalekosáhlé a nezvratné.

Co tedy dělat, aby se člověk nenakazil respiračními onemocněními a pokud se tak stane, co mu pomůže? Řešením může být desetiletími ověřený „lék našich babiček“, Vincentka. 

Jak pomáhá Vincentka, pokud již nemoc dýchacích cest propukne? Kromě propláchnutí dutin (resp. vystříkání sprejem) a kloktání, se Vincentka aplikuje i inhalací. Na inhalování jsou nejlepší originální inhalátory, které jsou dostupné v lékárnách. Zkusit můžete i její aplikaci přes vyvíječ páry. Pomůže však i improvizované vdechování ohřáté Vincentky nad hrncem s hlavou překrytou ručníkem, nebo pobyt v kuchyni, kde ji déle vaříme v odkrytém hrnci.

02383-Vincentka-plnicka_1024x576.jpg

Jan Šumšal, ředitel společnosti Vincentka, a. s., která vlastní práva na její plnění do lahví, k tomu říká: „Vincentka je přírodní léčivá minerální voda vyvěrající v lázních Luhačovice. Vincentka je silně mineralizovaná minerální voda s vysokým obsahem fluoridů a kyseliny borité. Je to vlastně zbytková mořská voda z pravěkého třetihorního moře, která zůstala uvězněná mezi vrstvami hornin pod Luhačovicemi. Ze zemských hlubin ji obohacuje oxid uhličitý a ředí se obyčejnou podzemní vodou. Při své cestě na povrch prochází různými vrstvami hornin a rozpouští stopové prvky, takže nakonec obsahuje tak širokou škálu prvků jako málokteré jiné minerální vody. Vincentka obsahuje ionty sodíku, draslíku, vápníku, lithia, hořčíku, fluoru, chloru, jodu a železa; železo je však před stáčením do lahví odstraňovány. Obsahuje i biogenní prvky jako je lithium, rubidium, cesium, měď, zinek, vanad, chrom, kobalt ve fyziologickém poměrném zastoupení. A co je velmi důležité - osmotickým tlakem 634,7 kPa se blíží osmolalitě lidské krve a nitrobuněčných tekutin. I proto je tak účinná, že je pro tělo v té nejpřijatelnější formě.“

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz