Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Svatomartinská „jízda“ poprvé ve Znojmě!

Svatomartinská „jízda“ poprvé ve Znojmě!

6. 11. 2015 - ZNOJMO - Nová vína letošního ročníku budete moci ochutnat i v samotném centru Znojma, a to v symbolickém termínu na svatého Martina, tedy 11. listopadu.

Slavnosti Svatomartinského a mladého vína se uskuteční v přízemních prostorách Minoritského kláštera a Rajské zahrady Jihomoravského muzea ve Znojmě na ulici Přemyslovců, které otevřou své brány v 11 hodin. V 11 hodin a 11 minut pak znojemský ponocný slavnostně odtroubí ten pravý čas k prvnímu přiťuknutí mladým vínem a vinaři začnou nalévat první vzorky svěžích vín z letošní úrody. „Žijeme ve Znojmě, centru významné vinařské podoblasti, myslím, že je na místě, abychom zdejším nabídli možnost ochutnat mladá vína i mimo restaurace a vinotéky, jako je tomu v tento den v jiných městech naší republiky. Navíc máme tu výhodu, že můžeme nabídnout vína od lokálních vinařů, jež jsou zde ‚doma‘ a svou kvalitou se řadí mezi ta nejlepší,“ vysvětluje na úvod František Koudela, ředitel Znojemské Besedy, která letos poprvé Slavnosti Svatomartinských a mladých vín v centru města pořádá.

V Minoritském klášteře tak na návštěvníky 11. listopadu od 11 do 20 hodin čekají mladá vína z vinařství Hanzel, Kořínek, Lahofer, Líbal, Piálek a Jäger, Špalek, Vinice Hnanice, Vinné sklepy Lechovice a Waldberg. Ochutnávat je budou formou placené pochůzkové degustace.

Nabídku lahodných vín doplní gastronomické speciality hotelu Kateřina, který připraví degustační menu sestavené právě pro tuto akci. Na výběr bude dýňová polévka, znojemský špíz se šalotkovou omáčkou, smažený filet z pohořelického kapra v máku nebo pečené kaštany. Chybět samozřejmě nebude i pokrm z tradiční husy. Těšit se můžete i na cimbálovou muziku Denár, která během celého dne přispěje k pohodové a sváteční atmosféře.

„Letošní ročník je pro nás v podstatě ročníkem nultým, na základě ohlasů na něj chceme následující ročníky Slavností Svatomartinských a mladých vín dále vylepšovat a zařadit je po bok ostatních akcí pro Znojmo tradičních,“ dodává Koudela. Vstup na akci je zdarma.

Slavnosti Svatomartinského a mladého vína se uskuteční za podpory Vinařského fondu České republiky a Jihomoravského muzea ve Znojmě.

Více na www.znojemskabeseda.cz

02387-SSV2015_MojeOkno800x600.jpg

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz