Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Východní Morava bude začátkem prosince plná čertů

Východní Morava bude začátkem prosince plná čertů

30. 11. 2015 - VÝCHODNÍ MORAVA - Také na začátku prosince bude žít Východní Morava zajímavými akcemi. Dominovat jim budou Mikulášské zvyky.

Od pátku 4. do neděle 6. prosince se ve Valašských Kloboukách uskuteční již čtyřiadvacátý ročník Valašského mikulášského jarmeku. Nabídne ukázky starodávných řemesel či podívanou na lidové zvyky patřící k adventu, naláká na vynikající valašské dobroty kyselicí počínaje a rožněným jehněčím konče, potěší při poslechu muzik a souborů, rozveselí mikulášskou obchůzkou s průvodem čertovských družin a přichystá i mnoho dalších milých setkání. Hlavní program proběhne v sobotu 5. prosince. Více na www.vychodni-morava.cz/akce/108741/valassky-mikulassky-jarmek.

02415-Valassky_jarmek.jpg

Pátek bude patřit na mnoha místech Mikulášům, andělům a čertům. Například v Uherském Brodě chystají II. čertovský sněm. Sraz bude v 10:00 za Domem kultury, následovat bude průvod na Masarykovo náměstí.

V Žlutavách na Zlínsku proběhne tradiční Mikulášský průvod. Jeho účastníci se sejdou v 16:00 za sokolovnou. Součástí akce bude i Mikulášský jarmark.

V sobotu 5. prosince pořádají na hradě Malenovice ve Zlíně tradiční Vánoční jarmark. Začne v 10:00 a potrvá do 16:00. Na nádvoří hradu bude možné koupit medovinu, frgály, palačinky, svíčky, šperky, vánoční ozdoby a dekorace. V hájence se budou předvádět řemesla a v sálech hradu se uskuteční výstava betlémů a vánočních stromků. V rámci doprovodného programu vystoupí folklorní soubory Pláňata z Halenkovic a Pozdní sběr z Napajedel.

Masarykovo náměstí v Uherském Hradišti ovládne v sobotu odpoledne od 15:00 do 17:00 Mikulášský rej. Děti čekají soutěže a zpívání s Davidem Vacke, rozsvícen bude Vánoční strom města a na závěr je připravené velké překvapení.

V luhačovickém Domu kultury Elektra pořádají v sobotu akci Vánoční koncert dětem. Jeho hosty budou zpěvák Petr Kolář, hudební skupina Slza a další. Začátek je v 19:00.

V neděli 6. prosince vystoupí v Kostele sv. Petra a Pavla známý hudebník Felix Slováček. Koncert začne v 18:00. Vstupné stojí 150 Kč, předprodej zajišťuje Městské informační centrum Kunovice.

Nabídku dalších akcí naleznete na www.vychodni-morava.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz