Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Tematické večery v SOU a SOŠ Přímětická ve Znojmě zahájeny

Tematické večery v SOU a SOŠ Přímětická ve Znojmě zahájeny

7. 12. 2015 - ZNOJMO - Máte rádi kvalitní jídlo? Vážíte si kultury stolu, jste milovníky místních produktů a tradičních receptů? Pak také patříte k vyznavačům slow foodu a jistě oceníte tematické večery organizované žáky a pedagogy oboru Hotelnictví a turismus a Kuchař – číšník SOU a SOŠ Přímětická Znojmo.

První večer se nesl v tématu „Dýně a podzim“. Uskutečnil se ve čtvrtek 18. listopadu přímo ve školní restauraci, ve Znojmě poprvé a jedinečně. 

Přípravu a komentář šestichodového menu zajistil „Paprika tým“ složený ze šesti učňů oboru Kuchař – číšník, obsluhu zajišťovali žáci oboru Hotelnictví – turismus. Noblesu celému večeru dodávaly hostesky, které se o návštěvníky vzorně staraly.

02425-kuchari_a_cisnici_spolecna_s_hosty_web_2015-11-18_06.jpg

A jaké dobroty se podávaly? Dýňová pěna s jádrovým chlebem, gratinovaný kozí sýr na carpacciu z dýně hokaido s krisinami z listového těsta, dýňový krém s restovanými semínky a zakysanou smetanou, dýňové rizoto s filátky pohořelického pstruha nadívaného pestem z divokého česneku a limetkou, tažený daňčí špalíček na sosu z kořenové zeleniny a vína s dýňovým pyré a dýňový dortíček s mascarpone pěnou a domácím keksem. K pokrmům byla servírována vína od firmy Hort.

02425-Dynova_pena_s_jadrovym_chlebem_web.jpg

Obr. Dýňová pěna s jádrovým chlebem

02425-Gratinovany_kozi_syr_na_carpacciu_z_dyne_hokaido_s_krisinami_z_listoveho_web.jpg

Obr. Gratinovaný kozí sýr na carpacciu z dýně hokaido s krisinami z listového těsta

Návštěvníci obdivovali nejen slavnostní tabuli, ale i tematicky vyzdobenou jídelnu. Vrcholem byla someliérská show. 

„Reakce na první tematický večer byla velice pozitivní. Na adresu organizátorů akce dostávám mnoho pochvalných emailů. Velké poděkování patří všem, kteří se na realizaci podíleli. Za výsledkem práce žáků je třeba vidět velké úsilí pedagogů. Pro žáky jsou takovéto akce cennou zkušeností pro jejich odborný růst. Velmi přínosnou je realizovaná práce v týmu a koordinace jednotlivých aktivit. Pro jejich profesní budoucnost jsou akce tohoto typu velmi důležité, protože si mohou vyzkoušet reálný provoz v oboru. Je to jedna z účinných cest, jak propojit odbornou přípravu žáků ve škole s reálnou praxí daných oborů. Věřím, že se našich dalších tematických večerů zúčastníte, vážení spoluobčané. Těšíme na vás,“ shrnul akci ředitel školy Mgr. Libor Hanzal.

Zdroj: Bc. Věra Kuchařová

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz