Autor receptu
Lukáš Uher
Recept pro vás uvařil
Lukáš Uher
(na fotografii vlevo)
Postup
elení kýtu rozdělíme na jednotlivé šály, ze kterých krájíme stejně široké plátky. Maso potřeme olivovým olejem a proložíme nadrhnutím tymiánem.
Takto připravené maso můžeme nechat odležet, nebo ho mít připravené na další použití.
Maso upravujeme na rozpáleném grilu nebo steakové pánvi. Je potřeba maso zprudka zatáhnou a potom nechat odpočinout nebo dozrát v troubě cca na 5 minut a 100°C.
Takto upravené a odpočinuté maso můžeme teprve servírovat. V našem případu s vařenou bramborou ve slupce s tence nakrájeným Jihotyrolským špekem. Kdy bramboru servírujeme na tučnou zakysanou smetanu, dochucenou bylinkami, solí a bílým pepřem.
Poznámky:
Tato brambora se může také takto servírovat pouze s grilovanou zeleninou a zakysaná smetana bude ochucená i česnekem.