11. 12. 2015 - Holba přináší konzumentům Vánoce se správným řízem. Pivo Šerák Speciál 13,51 nabízí v novém dárkovém balení s 8 lahvemi. V obchodech je součástí vánoční nabídky a nechybí ani v restauracích, kde speciál čepují do originálních Tubingerů.
Jde o nový krýgl, ve kterém se Holba objevuje poprvé. Kromě sympatického tvaru nabízí možnost dát si půllitr nebo třetinku, což konzumenti vítají.
Světlý speciál Holba Šerák se symbolickou stupňovitostí 13,51 je charakteristický sytě zlatou barvou, výborným řízem a hustou smetanovou pěnou. Vyniká plnou chlebnatou chutí s lahodně doznívající hořkostí a neméně významným bonusem je jeho vysoká pitelnost.
Pro všechny tyto vlastnosti ho odborní degustátoři pasovali na vítěze mezi českými pivy a patří mu titul Pivo České republiky 2015. Jde o skutečný originál s osobitou charakteristikou, do které se promítá tradiční způsob výroby a prvotřídní kvalita surovin ̶ žateckého chmele, sladu z moravských ječmenů, pivovarských kvasnic a vody, kterou pivovar čerpá z vlastních hlubinných vrtů.
Ve srovnání s ostatními pivy provází Šerák Speciál řada odlišností. Patří mezi ně i rekordní doba zrání po celých 70 dní, což je 3krát déle než například u běžného ležáku. Zásadou je, že v Holbě vaří speciál, stejně jako ostatní druhy piv, na předem danou stupňovitost. To znamená, že se tady hotové pivo nikdy neředí vodou a předem vyloučeno je také jeho dobarvovaní nebo dosycování. Pivo vaří na 2 rmuty s pozvolným přidáváním chmele tak, aby pivo získalo lahodně se rozvíjející hořkost a zajímavé aroma. Následně přirozeně kvasí na otevřené spilce a pozvolně dozrává a dokváší v ležáckých sklepích. Všechny procesy probíhají přirozenou cestou a právě to se promítá do jedinečné charakteristiky piva, které se v Hanušovicích rodí už 141 let.
Zdroj: Hana Malulová
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.