Hrnkový jahodový koláč s bílou čokoládou
Autor receptu
Petra Vomelová
Recept pro vás uvařil
no name
(na fotografii vlevo)
Počet porcí:
1
Suroviny potřebné na přípravu
Jahody jsou jedním znejoblíbenějších druhů ovoce. A nejlahodnější jsou v období sklizně, která u nás začíná na konci května. Vyrazte proto pro pár hrnků tohoto nízkokalorického ovoce plného vitamínů a minerálních látek a pusťte se do přípravy jahodového koláče s bílou čokoládou. Až ho budete ochutnávat, můžete si přečíst, jak je toto královské ovoce, známé už ve starověku, zdravé. Věděli jste, že jahody například posilují funkci mozku, zvyšují imunitu, pečují o vlasy, oči nebo kosti a mají protizánětlivé účinky?
Ingredience:
150 ml bílého jogurtu
2 hrnky polohrubé mouky
½ hrnku cukru krupice
¼ hrnku oleje
2 hrnky jahod
2 vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
100 g bílé čokolády
máslo na vytření pekáče
mouka na vysypání pekáče
Postup
1. Dohladka promíchejte jogurt, cukr, vanilkový cukr a vajíčka.
2. Do směsi přidejte mouku, olej a prášek do pečiva a pořádně promíchejte.
3. Přidejte na malé kousky posekanou bílou čokoládu.
4. Těsto vlijte na pekáč vymazaný máslem a vysypaný moukou a naskládejte na něj pokrájené jahody.
5. Pečte v troubě na 180 °C zhruba 35 minut.