Štamgast & Gurmán

Hrnkový jahodový koláč s bílou čokoládou

Autor receptu
Petra Vomelová

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Počet porcí:
1

Suroviny potřebné na přípravu
Jahody jsou jedním znejoblíbenějších druhů ovoce. A nejlahodnější jsou v období sklizně, která u nás začíná na konci května. Vyrazte proto pro pár hrnků tohoto nízkokalorického ovoce plného vitamínů a minerálních látek a pusťte se do přípravy jahodového koláče s bílou čokoládou. Až ho budete ochutnávat, můžete si přečíst, jak je toto královské ovoce, známé už ve starověku, zdravé. Věděli jste, že jahody například posilují funkci mozku, zvyšují imunitu, pečují o vlasy, oči nebo kosti a mají protizánětlivé účinky?
Ingredience:
150 ml bílého jogurtu
2 hrnky polohrubé mouky
½ hrnku cukru krupice
¼ hrnku oleje
2 hrnky jahod
2 vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
100 g bílé čokolády
máslo na vytření pekáče
mouka na vysypání pekáče
 

Postup
1. Dohladka promíchejte jogurt, cukr, vanilkový cukr a vajíčka. 2. Do směsi přidejte mouku, olej a prášek do pečiva a pořádně promíchejte. 3. Přidejte na malé kousky posekanou bílou čokoládu. 4. Těsto vlijte na pekáč vymazaný máslem a vysypaný moukou a naskládejte na něj pokrájené jahody. 5. Pečte v troubě na 180 °C zhruba 35 minut.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz